• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas aizsardzības ministra darba vizīti ASV no 28.jūnija līdz 8.jūlijam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.2007., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159787

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kopīgiem papildpensiju standartiem Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

03.07.2007., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas aizsardzības ministra darba vizīti ASV no 28.jūnija līdz 8.jūlijam

 

29.jūnijā, turpinot savu vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs, aizsardzības ministrs Atis Slakteris tikās ar ASV aizsardzības sekretāru Robertu Geitsu.

Tikšanās laikā A.Slakteris un R.Geitss apsprieda Latvijas un ASV divpusējo sadarbību aizsardzības jomā, kā arī Latvijas spēku palielināšanu Afganistānā, situācijas attīstību Irākā un starptautisko operāciju Kosovā. Tika pārrunāts NATO partnerības sadarbības un paplašināšanas jautājums, pievēršot īpašu uzmanību Gruzijas atbalstam.

A.Slakteris norādīja, ka sarunu gaitā tika skarts arī stratēģisko gaisa pārvadājumu sistēmas izveides jautājums, kas ļautu Latvijai un aliansei laikus sniegt un saņemt palīdzību krīzes situāciju gadījumos, kā arī veikt karavīru transportēšanu uz starptautisko operāciju rajoniem.

Sarunas laikā R.Geitss pateicās Latvijas karavīriem par atbalstu četru gadu ilgajā operācijā Irākā, kā arī par sekmīgo sadarbību starp abu valstu bruņotajiem spēkiem divpusējās sadarbības ietvaros.  

“Pēc sarunām ar savu Amerikas kolēģi esmu pārliecināts, ka Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu partnerība tiks sekmīgi turpināta. It īpaši tas attiecas uz sadarbību drošības un aizsardzības jomā,” uzsvēra A.Slakteris.

Sadarbība ar Amerikas Savienotajām Valstīm ir viena no Latvijas aizsardzības politikas divpusējo attiecību prioritātēm. Abu valstu sadarbība militārajā jomā tiek plānota vairāku programmu ietvaros; visaktīvāk tā notiek finansiālās un materiāli tehniskās palīdzības (Foreign Military Financing — FMF) un militārās izglītības un mācību jomā (International Military Education and Training — IMET).

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!