• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja vietnieci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.2007., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159763

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Viestura ordeņa un Atzinības krusta piešķiršanu

Vēl šajā numurā

03.07.2007., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja vietnieci

 

28.jūnijā Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis tikās ar Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja vietnieci Mehtildi Roti.

Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētāja vietniece M.Rote informēja, ka uzturas Latvijā EP Informācijas biroja apmeklējuma ietvaros, un atzina, ka svarīgi informēt katras Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts pilsoņus par Eiropas aktualitātēm, to skaitā par EP darbu. Viņa pastāstīja, ka EP piešķir lielu nozīmi kopīgu lēmumu pieņemšanai un sadarbībai ar nacionālajiem parlamentiem. Savukārt Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis norādīja, ka Saeimas un Eiropas Parlamenta sadarbība noris vairākos līmeņos, to skaitā komisiju, frakciju un deputātu līmenī.

Tikšanās laikā puses pārrunāja Eiropas Savienības aktualitātes – Eiropas Konstitucionālā līguma reformu, Vācijas prezidentūras laikā paveikto un Eiropas kaimiņu politiku. Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis pastāstīja par Latvijas sniegto palīdzību jaunajām ES kaimiņvalstīm dažādu reformu īstenošanā un pieredzes nodošanā. Savukārt, runājot par enerģētikas politikas un enerģētikas drošības nodrošināšanas jautājumiem, puses pieskārās Eiropadomes lēmumam, kas nosaka, ka līdz 2020.gadam enerģijas patēriņā atjaunojamiem energoresursiem jābūt 20% apmērā, dalībvalstu līmenī nodrošinot 10% biodegvielas īpatsvaru. Tika pārrunāta arī ES enerģētikas komisāra Andra Piebalga nesenā vizīte Latvijā.

Sarunā tika apspriestas arī Eiropas ārpolitiskās aktualitātes, to skaitā Eiropas Savienības un Krievijas attiecības. Saeimas priekšsēdētājs pateicās Eiropas Parlamentam par konsekventi uzturēto visai Eiropas Savienībai svarīgo Latvijas un Krievijas robežlīguma jautājumu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!