• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunu tradīciju informēt ārvalstu vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2007., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159309

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta piedalīšanos Eiropadomē

Vēl šajā numurā

22.06.2007., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunu tradīciju informēt ārvalstu vēstniekus

 

Iedibinot jaunu tradīciju, finanšu ministrs Oskars Spurdziņš 21.jūnijā rīkoja informatīvu brīfingu ārvalstu vēstniekiem. Uz brīfingu ieradās vēstnieki no Vācijas, Zviedrijas, Spānijas, Lielbritānijas, Polijas un citām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kā arī citu valstu – ASV, Kanādas, Krievijas u.c. diplomāti. Kopumā pasākumā piedalījās vairāk nekā 25 valstu diplomātiskie pārstāvji.

Brīfingā tika sniegta plaša, tieša un izsmeļoša informācija ārvalstu vēstniekiem Latvijā par mūsu valsts makroekonomisko attīstību, valsts budžeta izpildi, vidēja termiņa budžeta plānošanu un inflācijas samazināšanas plāna pasākumu izpildi.

Vēstniekiem tika raksturota Latvijas pašreizējā makroekonomiskā situācija, būtiskākie rādītāji, to analīze un nākotnes prognozes. Tāpat vēstnieki saņēma informāciju par valsts budžeta izpildes rādītājiem šā gada piecos mēnešos, kā arī par uzsākto vidēja termiņa budžeta plānošanu, vidēja termiņa fiskālajiem mērķiem un prognozēm.

Vēstnieki tika arī detalizēti iepazīstināti ar Ministru kabineta apstiprinātā inflācijas samazināšanas plāna pasākumu reālo izpildes gaitu – veiktajiem pasākumiem fiskālās atbildības jomā, kreditēšanas pieauguma kontroles jomā, nodokļu un nodevu jomā, enerģijas cenu, darbaspēka tirgus un produktivitātes jomā, kā arī konkurences veicināšanas jomā.

Brīfingā piedalījās vairāk nekā 25 diplomātisko pārstāvniecību vadītāji vai darbinieki, kas izrādīja lielu interesi par ministra sniegto informāciju, uzdodot jautājumus un izsakot pateicību par iespēju saņemt tiešu un plašu informāciju. Liela daļa jautājumu bija par inflācijas samazināšanas plāna pasākumiem, taču vairāki jautājumi tika uzdoti arī par citām aktuālām tēmām – nekustamā īpašuma nodoklis, ES fondu apguve jaunajā programmēšanas periodā u.c.

Ņemot vērā ārvalstu pārstāvniecību lielo interesi par finanšu ministra sniegto informāciju, Finanšu ministrija plāno brīfingu vēstniekiem veidot par regulāru pasākumu, organizējot to divas reizes gadā. Finanšu ministrs prognozēja, ka nākamais brīfings vēstniekiem varētu notikt šā gada nogalē, kad būtu iespējams sniegt detalizētu informāciju par apstiprinātu nākamā gada valsts budžetu, kā arī būtu redzamas aktuālās makroekonomisko rādītāju tendences.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!