• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar NBS komandieriem un saņemot pateicību no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2007., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159210

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.06.2007., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar NBS komandieriem un saņemot pateicību no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem

 

02.JPG (18812 bytes)

03.JPG (15737 bytes)
Vakar, 20.jūnijā, pie Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas kā Nacionālo bruņoto spēku augstākās vadones vizītē ieradās NBS komandieri (augšējā attēlā no kreisās): Gaisa spēku komandieris pulkvežleitnants Aleksandrs Stepanovs, Sauszemes spēku komandieris pulkvedis Igors Rajevs, Nacionālo bruņoto spēku komandieris brigādes ģenerālis Juris Maklakovs, Jūras spēku komandieris komandkapteinis Aleksandrs Pavlovičs un Zemessardzes komandieris pulkvežleitnants Juris Bezzubovs. NBS komandieris brigādes ģenerālis Juris Maklakovs par ieguldījumu valsts bruņoto spēku attīstībā Valsts prezidentei pasniedza goda plāksni ar visu NBS spēku veidu krūšu nozīmēm (apakšējā attēlā)
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai 20.jūnijā Rīgas pilī Nacionālo bruņoto spēku komandieris Juris Maklakovs pasniedza visu NBS spēku veidu krūšu zīmju goda plāksni pateicībā par V.Vīķes-Freibergas ieguldījumu Bruņoto spēku attīstībā kā to virsvadonei.

J.Maklakovs atzina, ka prezidente vienmēr ar dziļu interesi sekojusi bruņoto spēku attīstībai, detalizēti iedziļinoties dažādos ar tiem saistītos jautājumos. Īpaši vēsturiska ir bijusi prezidentes dalība NATO integrācijas procesā un šajā kontekstā vadītās Militārās padomes sēdes, sekmīgi panākot valsts dalību Ziemeļatlantijas aliansē.

V.Vīķe-Freiberga sirsnīgi pateicās J.Maklakovam un katram no NBS spēku veidu komandieriem, kuri ar savu ikdienas darbu ir risinājuši izvirzītos uzdevumus NBS attīstībā. Pēc prezidentes sacītā, Satversmē Valsts prezidentam paredzēto funkciju viņa ir uztvērusi ar vislielāko nopietnību, “ar vislielāko sirsnību un lojalitāti esmu izturējusies pret Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, un man ir bijis liels gandarījums pieredzēt NBS strauju izaugsmi”. Sarunā prezidente vēlreiz uzsvēra kolektīvās drošības lomu mūsdienu pasaulē valsts suverenitātes un drošības garantēšanā.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!