• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2007.gada 14.jūnijā pulksten 17.00. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2007., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159162

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2007.gada 14.jūnija sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

21.06.2007., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2007.gada 14.jūnijā pulksten 17.00

 

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2007.gada 14.jūnijā pulksten 17.00:

1. Deputātu A.Latkovska, I.Circenes, S.Bendrātes, Dz.Zaķa un A.Kampara jautājums Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim (Jautājumu reģistra Nr.20/J9)

 “Par Drošības policijas rīcību” (pilns jautājuma teksts pielikumā).

2. Deputātu J.Plinera, V.Buhvalova, V.Buzajeva, J.Sokolovska un M.Mitrofanova jautājums izglītības un zinātnes ministrei Baibai Rivžai (Jautājumu reģistra Nr.21/J9)

 “Par Izglītības un zinātnes ministrijas plānotajām iniciatīvām”(pilns jautājuma teksts pielikumā).

3. Deputātu A.Latkovska, K.Šadurska, I.Druvietes, Dz.Zaķa un I.Circenes jautājums finanšu ministram Oskaram Spurdziņam (Jautājumu reģistra Nr.22/J9)

 “Par Valsts ieņēmumu dienesta darbību”(pilns jautājuma teksts pielikumā).

 Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis

Rīgā 2007.gada 11.jūnijā

 

Pielikums

Par Drošības policijas rīcību

Ņemot vērā nesenos notikumus, kas saistīti ar Drošības policijas rīcību saistībā ar Rēzeknes pensionāres Marijas Vidiņas vēstuli Jums, lūdzam sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Paskaidrojiet, kāds konkrēts valsts drošības apdraudējums vai iespējams cits likuma pārkāpums radās vai varēja rasties no Rēzeknes pensionāres Marijas Vidiņas rakstītās vēstules Jums?

2. Vai turpmāk jebkuru kritisku vēstuli par Jūsu, valsts iestāžu un amatpersonu darbu pārbaudīs Drošības policijas pārstāvji?

3. Vai Jūs devāt rīkojumu Drošības policijai pārbaudīt šīs vēstules rakstītāju?

 LR Saeimas deputāti: A.Latkovskis, I.Circene, S.Bendrāte, Dz.Zaķis, A.Kampars

Rīgā 2007.gada 4.jūnijā

 

Par Izglītības un zinātnes ministrijas plānotajām iniciatīvām

1. Mūsu rīcībā ir nonākusi informācija, ka daudzos Latvijas reģionos, piemēram, Aizkrauklē, skolu pedagogiem nav medicīniskās apdrošināšanas. Kāpēc tas tā notiek un kādā veidā IZM plāno labot šo situāciju?

2. Daudzās nelielās pilsētās, it sevišķi lauku rajonos, skolēnu trūkuma dēļ rodas grūtības ar klašu komplektāciju. Vai IZM plāno izmantot likumdošanas iniciatīvas tiesības, lai piedāvātu samazināt klašu minimālā piepildījuma normas nelielām pilsētu un lauku skolām?

3. Pašreiz valodu apguvei klases tiek dalītas grupās tikai tad, ja klasē ir vismaz 26 skolēni. Vai IZM plāno samazināt šo normatīvu un pielīdzināt to klašu minimālā piepildījuma normatīviem?

4. Savā atklātajā vēstulē pedagogi pieprasīja izdienas pensijas ieviešanu. Vai IZM izmantos savas likumdošanas iniciatīvas tiesības, lai iesniegtu šādu priekšlikumu Saeimā?

 LR Saeimas deputāti: J.Pliners, V. Buhvalovs, V.Buzajevs, J.Sokolovskis, M.Mitrofanovs

2007. gada 7. jūnijā

 

Par Valsts ieņēmumu dienesta darbību

Šī gada 19.aprīlī Valsts ieņēmumu dienests (VID) izsludināja kampaņu “Ne viss ir zelts, kas aploksnē”, kam bija paredzēts tērēt 15 000 latu. Kampaņa saskaņā ar VID pārstāvju teikto sākta, lai aktīvāk iesaistītu sabiedrību cīņā ar “aplokšņu algām”. VID arī ir deklarējis, ka pret atalgojuma izmaksāšanu “aploksnēs” un tādējādi izvairīšanos no nodokļu maksāšanas sabiedrībai vajadzētu būt nosodošai attieksmei, un tai vajadzētu aktīvi mēģināt iesaistīties šajā cīņā.

Ignorējot savas nostādnes, šī gada 25.maijā VID paziņoja, ka no pacientiem saņemtie maksājumi ārstiem ir uzskatāmi par no fiziskām personām saņemtiem dāvinājumiem un par tiem nav jāmaksā nodokļi. VID paziņoja, ka minētie ienākumi būtu jādeklarē, tikai, ja tie pārsniedz likumā noteiktu apjomu, kas 2006.gadā bija 1536 lati, bet šogad – 2400 lati.

Tomēr 31.maijā VID izplatīja pilnīgi pretēju paziņojumu, ka VID šādus ienākumus uzskata par ar nodokli apliekamiem un deklarējamiem ienākumiem.

Nolūkā šo situāciju labot un skaidrot Latvijas sabiedrībai “aplokšņu” maksājumu lietā:

Lūdzam finanšu ministru atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1) Kurš no VID paziņojumiem

a) 25.maija paziņojums, ka ārstiem, tai skaitā arī jaunievēlētajam Valsts prezidentam – ārstam un amatpersonai – Valdim Zatleram no pacientiem saņemtie “aplokšņu” maksājumi nav apliekami ar nodokli un, nepārsniedzot likumā noteikto summu, nav jādeklarē,

vai arī

b) 31.maija paziņojums, ka šādi ienākumi uzskatāmi par ar nodokli apliekamiem un deklarējamiem ienākumiem,

ir nepareizs?

2) Kā varēja izveidoties situācija, ka VID ar dažu dienu starpību vienā un tajā pašā jautājumā sniedz pilnīgi pretējus paziņojumus? Ko finanšu ministrs Oskars Spurdziņš ir darījis, lai viestu skaidrību ārstu “aplokšņu” maksājumu, t.sk. jaunievēlētā Valsts prezidenta Valda Zatlera lietā, kas nu ir izvērtusies par nacionāla un starptautiska mēroga politiskās ētikas skandālu?

3) Vai šāda veida VID un arī vairāku valdības pārstāvju pretrunīgie paziņojumi veicina VID izsludinātās un valsts budžeta apmaksātās kampaņas “Ne viss ir zelts, kas aploksnē” mērķu sasniegšanu, t.sk. aktīvāku iesaistītu sabiedrību iesaistīšanu cīņā ar “aplokšņu” maksājumiem?

 LR Saeimas deputāti: A.Latkovskis, K.Šadurskis, I.Druviete, Dz.Zaķis, I.Circene

Rīgā 2007.gada 7.jūnijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!