• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties oficiālajā vizītē Brazīlijas Federatīvajā Republikā 10.-13.jūnijā un tiekoties ar Brazīlijas prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2007., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158888

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.06.2007., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties oficiālajā vizītē Brazīlijas Federatīvajā Republikā 10.–13.jūnijā un tiekoties ar Brazīlijas prezidentu

 

01.JPG (33675 bytes) 02.JPG (22883 bytes)

Foto: EPA/A.F.I.; Jānis Mednis, VPD

03.JPG (10111 bytes) 04.JPG (14376 bytes)

Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Brazīlijas Federatīvās Republikas prezidents Lula da Silva tikšanās laikā Riodežaneiro 13.jūnijā (augšējā attēlā); Vaira Vīķe-Freiberga un Brazīlijas latviešu kopienas pārstāvji Novo Odesas pilsētā 10.jūnijā; oficiālās sagaidīšanas ceremonijā goda sardze sveic Latvijas Valsts prezidenti Riodežaneiro 13.jūnijā (apakšējos attēlos); Vaira Vīķe-Freiberga un Imants Freibergs pie Jēzus statujas augstkalna galā Riodežaneiro 13.jūnijā (attēlā pa labi)

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 13.jūnijā vizītes Brazīlijas Federatīvajā Republikā ietvaros tikās ar Brazīlijas prezidentu Lulu da Silvu, uzsverot, ka ar Latvijas prezidenta vizīti tiek atvērta jauna lappuse tālākai ciešai sadarbībai starp jauno Eiropu un Latīņameriku. “Šī vizīte noslēdz to vēstures posmu, kad daļa Eiropas bija okupēta, un iezīmē to, ka ar Latvijas un pārējās Austrumeiropas iestāšanos Eiropas Savienībā tagad esam daļa no tā politiskā un tirdzniecības dialoga, kuru Eiropas Savienība arvien aktīvāk veido ar Brazīliju.”

Lula da Silva izteica Brazīlijas prieku pirmo reizi vēsturē uzņemt Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu. “Jūsu vizīte saskan ar 15 gadiem kopš mūsu diplomātisko attiecību atjaunošanas starp abām valstīm. Atbalsts multilaterālisma un tiesiskuma stiprināšanai vieno mūsu tautas. Labākais apliecinājums tam ir Latvijas atbalsts ANO Drošības padomes paplašināšanai, kas ietvertu arī Brazīliju kā tās pastāvīgo locekli.”

Tika apspriesta Latvijas attīstība kopš 1999.gada, kad Vaira Vīķe-Freiberga stājās amatā. Lula da Silva novērtēja mūsu valsts demokrātijas un ekonomisko izaugsmi.

Abi prezidenti sarunā lielu uzmanību pievērsa tirdzniecības attiecību paplašināšanai starp Latviju un Brazīliju, it sevišķi atjaunojamās enerģijas, IT, pārtikas un farmācijas, loģistikas, būvniecības, tekstila un dizaina jomā. Īpaši Brazīlijas prezidents izcēla savas valsts pieredzi biodegvielas ražošanā, aicinot arī Latviju aktīvi pievērsties šai inovatīvajai enerģijas formai. Lula da Silva uzsvēra: viņš cer, ka šīs vizītes laikā uzņēmēji gan atjaunojamās enerģijas, gan citās jomās ir guvuši auglīgus rezultātus.

Lula da Silva arī augstu novērtēja latviešu kopienas ieguldījumu Brazīlijas izaugsmē, kā arī minēja Vairas Vīķes-Freibergas ieguldījumu latviešu kopienas Brazīlijā izglītošanā par latviešu valodu un kultūru. Latvijas Valsts prezidente ar gandarījumu atzīmēja, ka Novo Odesas pilsētā ir svinēti 100 gadi kopš latviešu kopienas ierašanās Brazīlijā, un tas ir bijis neaizmirstams vizītes notikums.

Valsts prezidente ielūdza Lulu da Silvu apmeklēt Latviju, ko Brazīlijas prezidents ar prieku pieņēma. Vaira Vīķe-Freiberga sacīja, ka, būdama ANO īpašā sūtne reformu jautājumos, viņa ir varējusi novērtēt Brazīlijas centienus panākt ANO reformu īstenošanos.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!