• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas Valsts domes deputātu vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2007., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158887

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra tikšanos ar Valkas rajona pašvaldību pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

15.06.2007., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas Valsts domes deputātu vizīti Latvijā

 

Izglītības un zinātnes ministrijā

13.jūnijā izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) speciālisti tikās ar Krievijas Federācijas Valsts domes deputātu grupas sadarbībai ar Latvijas Republikas Saeimu pārstāvjiem. Sarunā piedalījās arī Krievijas vēstnieks Latvijā Viktors Kaļužnijs.

Tikšanās ievadā ministre viesus iepazīstināja ar Latvijas izglītības sistēmu, sākot no pirmsskolas izglītības līdz augstākajai izglītībai un pēdējā laikā visā Eiropā svarīgai lietai – izglītībai visu mūža garumā jeb mūžizglītībai.

B.Rivža piebilda, ka līdztekus gandrīz 50 valstīm arī Latvija un Krievija ir pievienojušās Eiropas augstākās izglītības vienotajai telpai jeb Boloņas procesam. Tas nozīmē, ka abu valstu augstākās izglītības sistēmas attīstās pēc vienādiem principiem, tām ir līdzīgi mērķi.

Viesi interesējās par mazākumtautību izglītību Latvijā. B.Rivža uzsvēra, ka šajā mācību gadā pirmo reizi valsts pārbaudes darbu jautājumi ir latviešu valodā. Šā gada eksāmenu rezultāti vēl tiek apkopoti. Taču pagājušā gada centralizēto eksāmenu dati liecina, ka, piemēram, dabaszinātnēs mazākumtautību skolēniem, kuri eksāmenus kārtoja latviski, rezultāti bija labāki, nekā kārtojot mazākumtautību valodā.

Noslēgumā abas puses pārrunāja būtisku izglītības jautājumu – izglītības kvalitāti. Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka kvalitāte ir ļoti svarīga jebkurā izglītības pakāpē, lai nodrošinātu attīstību, konkurētspēju, darba tirgum atbilstošus speciālistus.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

Jūrmalas pilsētas domē

14.jūnijā Jūrmalas pilsētas domē oficiālā vizītē viesojās Krievijas Federācijas Valsts domes deputātu grupa Starptautisko lietu komitejas locekļa Anatolija Starkova vadībā. Viesi iepazinās ar pašvaldības galvenajiem uzdevumiem, darbības virzieniem un darba organizāciju.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Raimonds Munkevics sveica viesu delegāciju, paužot gandarījumu, ka iepazīšanās ar Jūrmalu kā vienīgo pašvaldību, izņemot Rīgu, iekļauta viesu saspringtajā darba grafikā. R.Munkevics kaimiņvalsts delegāciju īsumā iepazīstināja ar Jūrmalas attīstības tendencēm, kā arī raksturoja pašvaldības darba organizāciju. Tikšanās laikā tika pārrunātas tūrisma attīstības tendences, kā arī apspriesti vairāki ar izglītību un sociālo nodrošinātību saistīti jautājumi.  

“Lai arī par dažiem jautājumiem izraisījās diskusijas, bet tikai tā var nonākt pie kopēja rezultāta, priecājamies, ka tiekam uzklausīti un arī saprasti,” uzsvēra Krievijas Federācijas oficiālās delegācijas vadītājs Anatolijs Starkovs.

Krievijas Federācijas Valsts domes delegācijas sastāvā bija dažādu nozaru atbildīgas amatpersonas – Anatolijs Starkovs, Tamāra Fraļcova – Sieviešu, ģimenes un bērnu lietu komitejas priekšsēdētāja pirmā vietniece, Georgijs Lazarevs – Ekonomiskās politikas, uzņēmjdarbības un tūrisma komitejas loceklis un Nataļja Ostrogska – Starpparlamentu sakaru pārvaldes Parlamentārās sadarbības ar NVS un Baltijas valstīm nodaļas galvenā konsultante.

Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!