• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas Reģionālo enerģētikas forumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2007., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158712

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Igaunijas premjerministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

13.06.2007., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas Reģionālo enerģētikas forumu

 

01.JPG (11274 bytes) 02.JPG (21338 bytes)

Rīgā 11.–13.jūnijā notiek Baltijas Reģionālais enerģētikas forums. Attēlos: Eiropas Savienības enerģētikas komisārs Andris Piebalgs (attēlā pa kreisi); Igaunijas Republikas premjerministrs Andruss Ansips, Latvijas Republikas Ministru prezidents Aigars Kalvītis un Lietuvas Republikas premjerministrs Ģedimins Kirkils foruma pirmajā sesijā 12.jūnijā Latviešu biedrības namā Rīgā (attēlā pa labi)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

 

Eiropas Savienības enerģētikas komisārs Andris Piebalgs 12.jūnijā piedalījās Baltijas Reģionālajā enerģētikas forumā, kurā risināti jautājumi par enerģētikas nozares stratēģisko attīstību Baltijas valstīs. Foruma mērķis ir iesaistīt lēmumu pieņēmējus diskusijās par optimālo enerģijas bilanci un energoapgādes jautājumiem, tīru un ilgtspējīgu enerģiju, energoefektivitāti un jaunām tehnoloģijām. “Plašāka sadarbība un saskaņotība starp Baltijas valstīm šajās jomās var ievērojami paaugstināt energoapgādes drošību Baltijas reģionā. Forums palīdzēs noteikt kopējus enerģētikas mērķus Baltijā,” teica komisārs.

A.Piebalgs izklāstīja ES jauno enerģētikas politiku, prioritātes un to, kā tās ietekmē Baltijas valstis. Atgādinot ES jauno saistošo mērķi palielināt atjaunojamās enerģijas īpatsvaru līdz 20% no enerģijas piegādes, A.Piebalgs aicināja Baltijas valstis turpināt attīstīt atjaunojamās enerģijas avotus un panākt pilnīgu reģiona potenciāla izmantošanu. Komisārs arī aicināja Baltijas valstu vadītājus apsvērt turpmākus pasākumus energoefektivitātes paaugstināšanai. Lai pilnībā izveidotu iekšējo enerģijas tirgu, kā prioritāte jāatbalsta elektroenerģijas un gāzes starpsavienojumu izveide. Runājot par energoapgādes drošību reģionā un visā ES, A.Piebalgs uzsvēra, cik svarīgi ir ievērot vienotu nostāju ES ārējos enerģētikas pasākumos.

Komisārs atsevišķi tikās ar Latvijas un Lietuvas premjerministriem Aigaru Kalvīti un Ģediminu Kirkilu.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

 

02.JPG (10279 bytes)
Eiropas Savienības enerģētikas komisārs Andris Piebalgs foruma pirmajā sesijā 12.jūnijā Latviešu biedrības namā Rīgā
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!