• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Saeimas priekšsēdētāja vizīti Norvēģijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.1999., Nr. 388/389 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15851

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.62 izraksts

Par priekšlikumiem likumprojekta "Par valsts budžetu 2000.gadam" otrajam lasījumam Saeimā 1.§

Vēl šajā numurā

24.11.1999., Nr. 388/389

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Saeimas priekšsēdētāja vizīti Norvēģijā

Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume 15.–17. novembrī bija oficiālā vizītē Norvēģijā

Foto: Guntis Beņķis

S1.JPG (20252 BYTES)
Latvijas Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume un Norvēģijas Stortinga prezidente Kirste Kolle Grondāle

S2.JPG (38330 BYTES)
Latvijas delegācijas locekļi Jānis Škapars, Kristiāna Lībane, Ziemeļeiropas Apvienoto spēku štāba un Dienvid-norvēģijas bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Torsteiks Skiakers, Latvijas delegācijas vadītājs Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, Latvijas vēstnieks Norvēģijā Valdis Krastiņš, Latvijas delegācijas loceklis Jakovs Pliners — Ziemeļeiropas Apvienoto spēku štāba mītnē

S3.JPG (24475 BYTES)
Norvēģijas Stortinga prezidente Kirste Kolle Grondāle iepazīstina Latvijas delegāciju ar Norvēģijas parlamentu

S4.JPG (22067 BYTES)
Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume pasniedz piemiņas velti Norvēģijas Karalistes premjerministram Šellam Magnim Bundevīkam

Latvijas delegācijā bija Kristiāna Lībane, Jānis Škapars un Jakovs Pliners.

Vizītes ietvaros J.Straume tikās ar Stortinga prezidenti Kirsti Kolli Grondāli, premjerministru Šellu Magni Bundevīku un citām augstām Norvēģijas amatpersonām.

Tikšanās laikā augstu tika novērtēta starpparlamentārās sadarbības grupu izveidošana Saeimā un Stortingā, kas liecina par abu valstu savstarpēju ieinteresētību labāk iepazīt vienai otru un apstiprina kopējas intereses un mērķus. Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja, ka Norvēģija ir viena no nozīmīgākajām Latvijas tirdzniecības partnerēm un investorēm.

Norvēģijas apmeklējuma laikā pārrunāti arī ar Eiropas Savienības paplašināšanos saistītie jautājumi. Norvēģijas amatpersonas uzsvēra, ka Norvēģija, nebūdama Eiropas Savienības dalībvalsts, kā Eiropas ekonomiskās telpas sastāvdaļa tomēr sadarbojas ar šo organizāciju, tāpēc respektē Latvijas vēlmi integrēties Eiropas Savienībā.

Ziemeļeiropas Apvienoto spēku štāba un Dienvidnorvēģijas bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Torsteiks Skiakers iepazīstināja Latvijas delegāciju ar Ziemeļeiropas sauszemes, jūras un gaisa spēku galvenajiem uzdevumiem, tostarp NATO un Dienvidnorvēģijas bruņoto spēku koordināciju. T.Skiakers informēja par 2000.gada pirmajā pusē paredzētajām Ziemeļeiropas bruņoto spēku mācībām, kurās uzaicināti piedalīties arī Latvijas Nacionālie bruņotie spēki.

Norvēģijas Naftas direkcijā, Stavangerā, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume iepazinās ar norvēģu līdzšinējo pieredzi naftas un gāzes ieguvē un šīs nozares perspektīvām.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!