• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007. gada 5. jūnija noteikumi Nr. 372 "Vides zinātnes un izglītības padomes nolikums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2007., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158453-vides-zinatnes-un-izglitibas-padomes-nolikums

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par elektroenerģijas patēriņa samazināšanu

Vēl šajā numurā

08.06.2007., Nr. 92

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 372

Pieņemts: 05.06.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.372

Rīgā 2007.gada 5.jūnijā (prot. Nr.33 31.§)
Vides zinātnes un izglītības padomes nolikums
Izdoti saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 13.pantu
I. Vispārīgie jautājumi
1. Vides zinātnes un izglītības padome (turpmāk - padome) ir koordinējoša un konsultatīva starpnozaru institūcija.
2. Padomes mērķis ir veicināt ar vides zinātnes un izglītības attīstību saistītu institūciju sadarbību.
3. Padomei ir šādas funkcijas:

3.1. apzināt un efektīvi risināt problēmas, kas saistītas ar vides zinātni un izglītību, kā arī izglītību ilgtspējīgai attīstībai (izglītība, kura sekmē katra indivīda iespējas apgūt zināšanas, vērtības un prasmes, kas nepieciešamas līdzdalībai lēmumu pieņemšanā par individuālām vai kolektīvām darbībām vietējā un pasaules līmenī, lai uzlabotu dzīves kvalitāti patlaban, neradot draudus nākamo paaudžu vajadzībām);

3.2. sekmēt institūciju sadarbību ilgtspējīgas vides politikas ieviešanā un tās instrumentu pilnveidošanā.
II. Padomes uzdevumi un tiesības
4. Padomei ir šādi uzdevumi:

4.1. nodrošināt situācijas izvērtējumu vides zinātnes un izglītības jomā un izstrādāt priekšlikumus par vides zinātnes un izglītības, kā arī izglītības ilgtspējīgai attīstībai prioritārajiem virzieniem;

4.2. pēc valsts pārvaldes institūciju pieprasījuma sagatavot priekšlikumus par normatīvajiem aktiem, kas nepieciešami ar vides zinātni un izglītību, kā arī ar izglītību ilgtspējīgai attīstībai saistītajā jomā, un par attiecīgajiem normatīvo aktu projektiem;

4.3. sekmēt resursu piesaisti vides zinātnei un izglītībai, kā arī resursu racionālu izmantošanu;

4.4. pēc Vides ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas pieprasījuma paust viedokli par projektiem, kas īstenojami ar vides zinātni un izglītību, kā arī izglītību ilgtspējīgai attīstībai saistītajā jomā.
5. Padomei ir šādas tiesības:

5.1. pieprasīt un saņemt padomes uzdevumu izpildei nepieciešamo informāciju;

5.2. veidot darba grupas, lai sagatavotu padomes sēdēs izskatāmos jautājumus un dokumentu projektus, un, ja nepieciešams, pieaicināt attiecīgās amatpersonas un speciālistus ar padomdevēja tiesībām;

5.3. sniegt Vides ministrijai, Izglītības un zinātnes ministrijai, Latvijas Zinātnes padomei, kā arī citām valsts pārvaldes institūcijām priekšlikumus par nepieciešamajiem grozījumiem normatīvajos aktos un politikas plānošanas dokumentos ar vides zinātni un izglītību, kā arī izglītību ilgtspējīgai attīstībai saistītajā jomā.
III. Padomes struktūra un vadība
6. Padomes sastāvā ir trīs pārstāvji no Latvijas Universitātes, divi pārstāvji no Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Izglītības un zinātnes ministrijas un viens pārstāvis no Zemkopības ministrijas, Latvijas Zinātņu akadēmijas, Liepājas Pedagoģijas akadēmijas, Rēzeknes Augstskolas, Daugavpils Universitātes, Olaines mehānikas un tehnoloģijas koledžas, Vides ministrijas un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas.
7. Padomes personālsastāvu apstiprina vides ministrs.
8. Padome, aizklāti balsojot, no padomes locekļu vidus uz trijiem gadiem ievēlē padomes priekšsēdētāju un padomes priekšsēdētāja vietnieku.
IV. Padomes darba organizācija
9. Padomes darbu vada padomes priekšsēdētājs. Padomes priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa pienākumus veic padomes priekšsēdētāja vietnieks.
10. Padomes priekšsēdētājs vada padomes sēdes.
11. Padomes sēdes sasauc pēc priekšsēdētāja, padomes priekšsēdētāja vietnieka vai vismaz triju padomes locekļu ierosinājuma. Padomes sēdes ir atklātas un notiek ne retāk kā četras reizes gadā. Pirmo padomes sēdi sasauc Vides ministrija.
12. Padome lēmumus pieņem ar vienkāršu balsu vairākumu. Katram padomes loceklim ir viena balss. Ja balsu skaits sadalās vienādi, izšķirošā ir padomes priekšsēdētāja balss.
13. Ja lēmums par padomei noteikto uzdevumu izpildi netiek pieņemts saskaņā ar šo noteikumu 12.punktu, padome vienojas par attiecīgā jautājuma precizēšanu un papildināšanu un to atkārtoti izskata padomes sēdē.
14. Padomes lēmumiem ir ieteikuma raksturs.
15. Padomē izskatāmos jautājumus ierosina padomes loceklis vai viņa pārstāvētā institūcija.
16. Padomes sēdes protokolē padomes sekretārs. Padomes sekretārs nav padomes loceklis.
17. Padomes sekretārs sagatavo izskatīšanai padomē iesniegto informāciju un dokumentus, ne vēlāk kā piecas darbdienas pirms padomes sēdes paziņo padomes locekļiem par sēdes norises vietu un laiku un sēdē izskatāmajiem jautājumiem, sagatavo sēdes protokolu, kā arī pēc pieprasījuma sniedz informāciju par padomes sēdē pieņemtajiem lēmumiem.
18. Kārtējā padomes sēdē tās dalībnieki izskata un apstiprina iepriekšējās sēdes protokolu. Protokolu paraksta padomes priekšsēdētājs un sekretārs.
19. Padomes sēdes protokolu nosūta visiem padomes locekļiem un padomē pārstāvētajām institūcijām.
20. Padomes darbību (sekretāra funkciju izpildi) nodrošina institūcija, kuras pārstāvis ir ievēlēts par padomes priekšsēdētāju, tai piešķirto budžeta līdzekļu ietvaros. Vides ministrija tehniski nodrošina padomes darbību, izvietojot informāciju ministrijas mājas lapā internetā un nodrošinot telpas padomes sanāksmju norisei.
Ministru prezidents A.Kalvītis

Vides ministrs R.Vējonis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!