• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente - sarunā ar Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.1999., Nr. 388/389 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15845

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

24.11.1999., Nr. 388/389

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— sarunā ar Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 23.novembrī, Rīgas pilī tikās ar Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas pārstāvjiem.

Tikšanās laikā komisijas locekļi pauda savu viedokli par jautājumiem, kas vēl risināmi līdz Valsts valodas likuma pieņemšanai.

Valsts prezidente pateicās par komisijas locekļu ieguldītajām pūlēm Valodas likuma izstrādāšanā un aicināja komisiju iekļaut tādus formulējumus likumā, kas būtu saskaņā ar Satversmi un starptautiskajām saistībām, kuras valsts uzņēmusies.

V.Vīķe–Freiberga vēlreiz uzsvēra Valsts valodas likuma garu, kurš paredz latviešu valodas kā valsts valodas aizsardzību, tās apguves un attīstības iespējas. Pēc Valsts prezidentes sacītā, viņai ir nācies izteikt daudz skaidrojumu par likumu gan Latvijā, gan ārpus tās robežas.

V.Vīķe–Freiberga kā būtisku uzsvēra, ka Latvijas panākums ir tas, ka starptautiski neviens nevēršas pret latviešu valodu kā valsts valodu Latvijā. Viņa sacīja, ka ir guvusi ārvalstīs atbalstu un izpratni par valsts vēsturisko situāciju un tās centieniem aizsargāt valsts valodu un sekmēt tās apguvi.

Valsts prezidenta preses dienests

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un komisijas priekšsēdētāja biedrs Raimonds Pauls pirms domu apmaiņas

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!