• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ukrainas prezidenta sekretariāta delegācijas vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2007., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158413

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konkursa "Klimata pārmaiņas - vispasaules vides problēma" uzvarētājiem

Vēl šajā numurā

07.06.2007., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ukrainas prezidenta sekretariāta delegācijas vizīti

 

Pie Saeimas priekšsēdētāja biedres

5.jūnijā Saeimas priekšsēdētāja biedre Vineta Muižniece tikās ar Ukrainas prezidenta sekretariāta pārstāvjiem.

Uzsākot sarunu, V.Muižniece atzina, ka Latvijā ir pieņemts labs Valsts prezidenta ievēlēšanas likums, un informēja, ka pagājušajā nedēļā notikušajās Valsts prezidenta vēlēšanās pirmo reizi atjaunotajā Latvijā jaunais Valsts prezidents tika ievēlēts jau pirmajā vēlēšanu kārtā.

Ukrainas delegācijas pārstāvji ar interesi uzklausīja Saeimas priekšsēdētāja biedres skaidrojumu par mūsu Valsts prezidenta institūcijas pilnvarām un tiesībām. Lai gan Latvijā prezidentu ievēlē parlaments, sabiedrībā regulāri notiek diskusijas par nepieciešamību Latvijas prezidenta ievēlēšanu uzticēt tautai. Ja prezidenta ievēlēšana būtu tautas uzdevums, līdzšinējā Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga mazās atpazīstamības iedzīvotāju vidū dēļ šajā amatā, visticamāk, ievēlēta netiktu, skaidroja V.Muižniece. Raksturojot Valsts prezidenta amata kandidātu izvirzīšanu, viņa akcentēja sabiedrības uzskatu īpatnību, proti, tika izteikta vēlme par bezpartijisku kandidātu, taču ar lielu politisku pieredzi.

Ukrainas viesi interesējās arī par Latvijas parlamenta darbību kopumā, par 9.Saeimas struktūru, opozīcijas un pozīcijas partiju darbu un sadarbību, kā arī par Ministru kabineta un parlamenta sadarbības niansēm.

Ukrainas delegācija Latvijā uzturas no 3. līdz 10.jūnijam.

 

Pie Saeimas Ārlietu komisijas

6.jūnijā Ārlietu komisijas sekretārs Jānis Eglītis un komisijas deputāti tikās ar Ukrainas prezidenta sekretariāta pārstāvjiem.

Ārlietu komisijas sekretārs J.Eglītis un deputāti iepazīstināja Ukrainas prezidenta sekretariāta pārstāvjus ar Saeimas un savas komisijas darbības principiem un funkcijām. Ukrainas pārstāvji interesējās par sadarbību starp Saeimu, Valsts prezidentu un Ministru kabinetu un šo institūciju funkcijām. Komisijas deputāti pastāstīja par galvenajiem sadarbības principiem, veidojot vienotu valsts ārpolitiku. Komisijas deputāte Sandra Kalniete uzsvēra ekspertu un konsultantu iesaistīšanas nozīmi ārlietu koncepciju izstrādē, savukārt Saeimas priekšsēdētājs, komisijas deputāts Indulis Emsis norādīja uz Ārlietu ministrijas izvirzīto padomnieku nozīmīgo lomu Valsts prezidenta un Saeimas Prezidija konsultēšanā.

Ukrainas prezidenta sekretariāta pārstāvji pastāstīja par Ukrainas pašreizējo iekšpolitisko situāciju, tostarp nesen notikušajām reformām, parlamenta vēlēšanu sistēmu, politiskās krīzes noregulējumu un gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, kas notiks šā gada 30.septembrī.

Eiropas lietu komisijas vadītāja, Ārlietu komisijas deputāte Vaira Paegle iepazīstināja viesus ar savas komisijas darbības prioritātēm – nacionālo pozīciju apstiprināšanu un Eiropas Savienības kaimiņpolitikas īstenošanu, kā arī pauda Latvijas atbalstu Ukrainai tās demokrātisko reformu gaitā.

 Saeimas preses dienests

 

Aizsardzības ministrijā

5.maijā Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs tikās ar Ukrainas prezidenta sekretariāta pārstāvjiem.

Tikšanās laikā E.Rinkēvičs iepazīstināja ar Aizsardzības ministrijas struktūru, funkcijām un uzdevumiem, ministrijas amatpersonu kompetenci, uzdevumu sadali starp Aizsardzības ministriju un tās padotībā esošajām valsts pārvaldes iestādēm. Ņemot vērā, ka Ukrainas valsts pārvaldes sistēmā nav valsts sekretāra amata, lielāka uzmanība bija veltīta jautājumiem, kas saistīti ar valsts sekretāra uzdevumiem un kompetenci.

Pievēršoties Latvijas dalībai NATO, E.Rinkēvičs informēja par Latvijas pieredzi un paveikto alianses dalībvalsts statusā, norādot, ka valsts dalība NATO ir vērtējama ieguvumu kontekstā.

Ukrainai veidojot demokrātisku un efektīvu valsts pārvaldi, Ukrainas prezidenta sekretariāta pārstāvju vizītes mērķis ir iepazīties ar Latvijas valsts pārvaldes sistēmu.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!