• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas 2007.gada 4.jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2007., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158195

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2007.gada 31.maija sanāksmē

Vēl šajā numurā

05.06.2007., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas 2007.gada 4.jūnija sēdē

 

EM: Par Ēku energoefektivitātes likumprojektu

4.jūnijā Ministru kabineta komiteja skatīja Ekonomikas ministrijas izstrādāto Ēku energoefektivitātes likumprojektu. Likumprojekts paredz veicināt taupīgu enerģijas lietošanu ēkās, samazināt oglekļa dioksīda emisiju. Ieviešot likumprojektu, sabiedrība tiks nodrošināta ar informāciju par ēku energoefektivitāti un ieteikumiem energoresursu taupības pasākumiem. Potenciālais īpašnieks tiks nodrošināts ar informāciju par ēkas energoefektivitāti un paredzamo enerģijas patēriņu ēkas ekspluatācijas laikā.

Likumprojekts paredz, ka ēkas energosertifikāts nepieciešams, nododot ēku ekspluatācijā, kā arī ēku pārdodot, izīrējot vai iznomājot. Pārejas noteikumos paredzēts, ka ēkām, kas nodotas ekspluatācijā līdz 2008.gada 31.decembrim, prasības par energosertifikātu varēs nepiemērot, ja tam piekritīs līgumslēdzējas puses.

Likumprojekts paredz, ka tā prasības neattieksies uz ēkām, kuras ir kultūras pieminekļi, ēkām, ko izmanto par lūgšanu vai reliģisku darbību vietu, īslaicīgas lietošanas ēkām, ēkām, kurās nav apkures sistēmas; ēkām, kuru kopējā apkurināmā platība ir mazāka par 50 m2.

Saskaņā ar likumprojektu esošajām ēkām energosertifikātu izsniedz energoauditors, bet jaunbūvēm un rekonstruējamām ēkām – energoauditors vai projektētājs. Ēkas energosertifikāts nepieciešams, nododot ēku ekspluatācijā, kā arī energosertifikācija ir veicama esošajām dzīvojamām mājām, ja tiek pretendēts uz valsts atbalsta programmu izmantošanu. Ēkas energosertifikāta derīguma termiņš ir 10 gadi kopš tā izsniegšanas dienas. Likumprojektā paredzēto energosertifikāciju jāievieš līdz 2009.gadam.

Ņemot vērā inflācijas apkarošanas politiku, Ministru kabineta komiteja neatbalstīja papildu štata vietu izveidošanu Ekonomikas ministrijā, kā arī papildu budžeta līdzekļu piešķiršanu likumprojekta ieviešanai, tādēļ likumprojektā paredzēto prasību ieviešana būs jāveic ar esošajiem resursiem.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!