• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu lauksaimniekiem un valsts budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.1999., Nr. 386/387 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15813

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mūsu lauksaimniekiem un valsts budžetu (turpinājums)

Vēl šajā numurā

23.11.1999., Nr. 386/387

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mūsu lauksaimniekiem un valsts budžetu

Dr.habil.oec. Arnis Kalniņš, akadēmiķis, 7.Saeimas deputāts, — "Latvijas Vēstnesim"

Latvijas valsts budžeta pieņemšana iziet finiša taisnē. Diskusijas notiek par vairākām budžeta pozīcijām. To starpā uzmanīgu dara grozījumi valsts budžetā attiecībā uz lauksaimniecības nozari.

Pirmkārt, likumprojekts paredz lauksaimniecības produkcijas ražotājiem atmaksāt akcīzes nodokli, kas samaksāts par dīzeļdegvielu, rēķinot 80 litru (pašlaik — 120 litru) dīzeļdegvielas par katru lauksaimniecībā izmantotas zemes hektāru. Uz šī rēķina 2000.gadā samazināta budžeta izdevumu daļa, kas paredzēta akcīzes nodokļa atmaksai lauksaimniecības produkcijas ražotājiem apmēram par 3,2–3,5 miljoniem latu. Par šo summu palielināsies lauksaimniecības produkcijas pirmražotāju kopējie gada izdevumi. Jāpiebilst, ka tas ir (80l/ha) nepietiekami praktiskajā ražošanā ne tikai tad, kad blakus augkopībai saimniecībā ir arī attīstīta lopkopība, bet arī intensīvas tehnoloģijas lietošanas apstākļos graudaugu, rapša, cukurbiešu un kartupeļu audzēšanā augkopības specializācijas saimniecībās bez lopkopības.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!