• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 22.novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.1999., Nr. 386/387 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15811

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.57

Par tautas nobalsošanas par 1999.gada 5.augusta likuma "Grozījumi likumā "Par valsts pensijām"" atcelšanu rezultātiem

Vēl šajā numurā

23.11.1999., Nr. 386/387

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 22.novembra sēdē

Akceptēts likumprojekts "Likums par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem". Likuma mērķis būs nodrošināt iespēju saņemt drošus un kvalitatīvus sabiedriskos pakalpojumus, kuru tarifi atbilst ekonomiski pamatotām izmaksām, kā arī veicināt attīstību un ekonomiski pamatotu konkurenci regulējamās nozarēs. Paredzams, ka valsts varēs regulēt sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu, kurā kā uzņēmējdarbību veic šādās nozarēs: enerģētika (izņemot centralizēto siltumapgādi), telekomunikācijas, pasts, dzelzceļa transports un pasažieru pārvadājumi.

Akceptēts grozījumu projekts Pasta likumā. Tie nepieciešami, lai saskaņotu likuma normas ar likumprojekta "Likums par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" normām.

Akceptēts likumprojekts "Likums par kompensācijas pasākumiem". Tā mērķis būs kompensēt subsīdijas, ja pārbaudes rezultātā tiks noteikts, ka subsidētais imports nodara zaudējumus vietējiem ražotājiem.

Komiteja akceptēja likumprojektu "Finansu un kapitāla tirgus uzraudzības komisijas likums". Komisijas darbības mērķis būs ieguldītāju, noguldītāju un apdrošināto interešu aizsardzība un finansu un kapitāla tirgus attīstības un stabilitātes veicināšana. Likumprojekts paredz izveidot jaunu vienotu finansu un kapitāla tirgus uzraudzības institūciju, tāpēc Komiteja akceptēja grozījumu projektus likumā "Par vērtspapīriem", likumā "Par ieguldījumu sabiedrībām", likumā "Par Latvijas Banku", likumā "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju", Civilprocesa likumā, Hipotekāro ķīlu zīmju likumā, likumā "Par akciju sabiedrībām", Kredītiestāžu likumā, likumā "Par privātajiem pensiju fondiem", Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā, Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, likumā "Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu" un Fizisko personu noguldījumu garantiju likumā.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1997.gada 20.maija noteikumos Nr.187 "Kārtība, kādā izmaksājama kompensācija naudā, dzēšot par bijušo īpašumu lauku apvidos piešķirtos zemes īpašuma kompensācijas sertifikātus". Grozījumi nepieciešami, lai noteiktu par īpašumā bijušo zemi laiku apvidos piešķirtās naudas kompensācijas izmaksu pabeigšanas kārtību pēc sertifikātu izmantošanas termiņa beigām.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1995.gada 15.augusta noteikumos Nr.253 "Noteikumi par starpniecības uzņēmumu (statūtsabiedrību) darbību ar privatizācijas sertifikātiem". Tie nepieciešami, lai noteiktu starpniecības uzņēmumu darbības ar privatizācijas sertifikātiem izbeigšanas kārtību.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Kārtība, kādā politiski represētās personas saņem kompensāciju naudā, dzēšot privatizācijas sertifikātus". Tie noteiks kārtību, kādā politiski represētās personas privatizācijas sertifikātus ieskaita īpašā fonda sertifikātu kontos un saņem kompensāciju naudā, dzēšot īpašajā fondā ieskaitītos sertifikātus.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1999.gada 4.maija noteikumos Nr.160 "Kārtība, kādā izceļotājiem kompensējami izceļošanas izdevumi". Paredzams, ka noteikumi stāsies spēkā ar 2002.gada 1.janvāri.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1996.gada 2.jūlija noteikumos Nr.246 "Noteikumi par valsts robežas šķērsošanas vietu noteikšanu un robežkontroles punktu un robežpārejas punktu izvietojumu uz Latvijas Republikas valsts robežas".

Akceptēts grozījumu projekts Krimināllikumā. Grozījumu projekts paredz noteikt atbildību par tādu normatīvo aktu tīšu pārkāpšanu, kas regulē starptautisko organizāciju noteikto sankciju režīmu Latvijā.

Akceptēts likumprojekts "Par starptautisko organizāciju noteikto sankciju režīmu Latvijas Republikā". Tas reglamentēs starptautisko organizāciju noteikto sankciju režīmu un citus ar sankciju piemērošanu Latvijas Republikā saistītos jautājumus.

Akceptēts grozījumu projekts Latvijas Republikas valdības un Uzbekistānas Republikas valdības līgumā par gaisa satiksmi.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par Latvijas Republikas valdības un Ēģiptes Arābu Republikas valdības līgumu par savstarpēju atteikšanos no vīzām diplomātisko pasu turētājiem".

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1999.gada 7.aprīļa rīkojumā Nr.169 "Par Latvijas nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopīgajām militārajām mācībām Latvijas teritorijā 1999.gadā". Rīkojumu paredzēts papildināt ar trešo punktu, kas paredz rīkot Baltijas Aizsardzības koledžas militārās mācības Latvijas teritorijā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!