• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja vizīti Dānijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2007., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158011

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents tiekoties ar Valsts prezidenti

Vēl šajā numurā

31.05.2007., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja vizīti Dānijā

No 29. līdz 30.maijam Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis vizītē Dānijas Karalistē tikās ar Dānijas parlamenta spīkeru Kristianu Nejdālu un piedalījās Latvijas un Dānijas seminārā par atjaunojamo enerģiju.

Tikšanās laikā abu valstu parlamentu priekšsēdētāji pārrunāja nacionālo minoritāšu jautājumus. I.Emsis informēja par Latvijas sabiedrības integrācijas programmu un pilsonības iegūšanas iespējām. Skarot jautājumu par Latvijas un Krievijas attiecībām, Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka Latvija sagaida ātru robežlīguma ratifikāciju Krievijas Valsts domē.

Tika pārrunāta arī Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbība, tai skaitā astoņu Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju gaidāmā tikšanās Upsalā, Zviedrijā, šā gada augustā. Tā kā Baltijas valstis kopā ar Dāniju strādā pie Eiropas ātrās reaģēšanas vienības izveides, K.Nejdālu interesēja arī triju Baltijas valstu militārā sadarbība un Latvijas kontingenta līdzdalība starptautiskajās miera uzturēšanas misijās.

Semināra par atjaunojamo enerģiju ietvaros Saeimas priekšsēdētājs iepazinās ar Dānijas pieredzi šajā jautājumā un informēja par situāciju Latvijā. Puses arī diskutēja par iespējām Latvijā attīstīt atjaunojamās enerģijas ieguvi.

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka Dānijā gūtie iespaidi pārliecina par nepieciešamību Latvijā attīstīt bāzes jaudas ražotni uz koģenerācijas principa, kur būtu iespējams izmantot ogles, biomasu un citu kurināmo. I.Emsis arī uzskata, ka koksnes resursi Latvijā ir pietiekami, lai nodrošinātu jaunu ražotņu apgādi ar nepieciešamo kurināmo. “Ja mēs varam tik daudz eksportēt koksni, saņemot par to salīdzinoši nelielu samaksu, kāpēc gan mēs šo pašu koksni nevaram izmantot kurināšanā,” sacīja I.Emsis.

Latvijas un Dānijas seminārs par atjaunojamo enerģiju tika organizēts, lai, balstoties dāņu pieredzē, apspriestu un izvērtētu atjaunojamās enerģijas attīstīšanas iespējas Latvijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!