• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Albānijas vēstnieka atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2007., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158008

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra vizīti Hamburgā un piedalīšanos Eiropas Savienības un Āzijas valstu sanāksmē

Vēl šajā numurā

31.05.2007., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Albānijas vēstnieka atvadu vizītēm

 

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente 30.maijā Jūrmalas rezidencē tikās ar Albānijas vēstnieku Latvijā Sokolu Gjoku, kurš bija ieradies atvadu vizītē. Sarunā prezidente pateicās vēstniekam par viņa ieguldījumu Latvijas un Albānijas attiecību stiprināšanā.

Vēstnieks savukārt sacīja paldies Latvijai par to, ka tā ir bijusi pirmā no ES dalībvalstīm, kas ratificējusi ES un Albānijas Stabilizācijas un asociācijas līgumu. Vēstnieks sacīja, ka tas ir bijis simbolisks solis, kas apliecina Latvijas atvērtību dalīties pieredzē ar Albāniju reformu jautājumos, eirointegrācijas un NATO dalības centienos. Vēstnieks augstu novērtēja pagājušā gada beigās Rīgā notikušo NATO galotņu sanāksmi, uzsverot, ka tieši šajā sanāksmē Albānija ir saņēmusi uzmundrinošus signālus saistībā ar tās iespējamo dalību NATO.

Prezidente sacīja, ka Latvija seko līdzi Albānijas reformu centieniem, uzsverot, ka katrai nācijai ir jāizšķiras, cik ātri tā veic reformas savā valstī un vai tā patiesi vēlas dalību Eiropas Savienībā, bet, ja šāda griba un arī rezultāti tiek apliecināti, tad šīs valstis Eiropā var rēķināties ar Latvijas atbalstu un pieredzi.

Abas puses apspriedās par situāciju Balkānu reģionā. Albānijas vēstnieks Sokols Gjoka sacīja, ka viņa valsts atbalsta Marti Ahtisāri plānu Kosovas jautājuma risināšanā. Tāpat vēstnieks Sokols Gjoka atzīmēja, ka arī pēc prezidentūras noslēguma Latvijas prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas balsij būs liela nozīme Eiropā, jo viņa līdz šim ir lieliski aizstāvējusi vienotas un brīvas Eiropas Savienības ideju, vienlaikus norādot uz daudzo nāciju bagātību Eiropā, kas to padara stipru.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Pie Saeimas priekšsēdētāja biedres

30.maijā Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone tikās ar Albānijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Sokolu Gjoku, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja biedre K.Pētersone pateicās Albānijas vēstniekam S.Gjokam par ieguldījumu abu valstu attiecību veicināšanā, savukārt vēstnieks pauda prieku par iespēju tikties un informēja, ka noslēdz savu vēstnieka darbu Latvijā.

K.Pētersone un S.Gjoka bija vienisprātis, ka attiecības starp Latviju un Albāniju ir labas, un apliecināja nepieciešamību aktivizēt politisko dialogu, vizīšu apmaiņu un pilnveidot līgumtiesisko bāzi, kā arī attīstīt ekonomisko, kultūras, izglītības un tūrisma jomu. Puses arī norādīja, ka īpaši aktivizējama parlamentārā sadarbība starp Saeimu un Albānijas parlamentu, īpaši komisiju un parlamentu sadarbības grupu līmenī.

Vēstnieks S.Gjoka apliecināja Albānijas vēlmi iekļauties Eiropas un transatlantiskajās organizācijās un pateicās Latvijai par atbalstu šajā ceļā, jo Latvija bija pirmā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts, kas ratificēja ES un Albānijas Stabilizācijas un asociācijas līgumu. Viņš arī pozitīvi vērtēja NATO Rīgas samita aicinājumu Albānijai, Horvātijai un Maķedonijai turpināt Rīcības plānu dalībai NATO. K.Pētersone atzina, ka reformu īstenošana Albānijā veicinās arī visa Rietumbalkānu reģiona stabilitāti un ekonomisko izaugsmi, un apliecināja Latvijas kā ES un NATO dalībvalsts gatavību dalīties savā pieredzē.

Tikšanās laikā tika pārrunātas arī starptautiskās aktualitātes, tostarp situācija Kosovā, Serbijā un Melnkalnē.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!