• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības un Krievijas robežu šķērsošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2007., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157922

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta darba vizīti Berlīnē

Vēl šajā numurā

30.05.2007., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības un Krievijas robežu šķērsošanu

29.maijā Briselē notika Ārlietu ministrijas organizētās konsultācijas ar Eiropas Komisijas dienestiem (Nodokļu un muitas ūnijas direktorātu, Eiropas Palīdzības sadarbības ofisu, Ārējo attiecību direktorātu) par ES un Krievijas robežšķērsošanas jautājumiem.

No Latvijas puses konsultācijās piedalījās Ārlietu ministrijas, VID Galvenās muitas pārvaldes, Satiksmes ministrijas, kā arī Latvijas pastāvīgās pārstāvniecības ES pārstāvji.

Sarunu laikā tika detalizēti pārrunāti praktiskie jautājumi par robežšķērsošanas infrastruktūras attīstības projektiem un to realizācijai pieejamo finansējumu. Tāpat arī jautājumi par turpmākajām aktivitātēm un plāniem šā jautājuma risināšanai un divpusējiem kontaktiem ar Krievijas atbildīgajiem dienestiem.

Tika panākta vienošanās par saskaņotu Latvijas un Eiropas Komisijas rīcību robežšķērsošanas jautājumu risināšanā ar Krievijas pusi.

Šā gada 26.aprīlī tika nodibināta ES un Krievijas darba grupa muitas robežas jautājumos. Tās sastāvā būs Krievijas Federālā muitas dienesta un Eiropas Komisijas pārstāvji, kā arī ieinteresēto ES dalībvalstu pārstāvji. Pirmā darba grupas tikšanās plānota 2.jūlijā Briselē. Latvija jau tagad aktīvi iesaistījusies šajā procesā.

Ārlietu ministrijas
Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!