• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Francijas skatījumu uz Eiropu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2007., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157840

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Pasaules veselības organizācijas Administratīvās padomes vicepriekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

29.05.2007., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Francijas skatījumu uz Eiropu

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 25.maijā, piedaloties konferencē “Francijas un Latvijas skatījums uz Eiropu: viedokļu krustpunkti”, norādīja, ka Eiropai šobrīd ir jāiezīmē ceļš, kur tā tālāk attīstīsies. “Mums ir jāatbild uz vairākiem jautājumiem par institūciju pārveidošanu, paplašināšanos un sociālajām reformām,” teica ārlietu ministrs.

Viņš norādīja, ka šobrīd Eiropas Savienība ir savas identitātes un attīstības meklējumos. Dibinot organizāciju, galvenais mērķis bija miera un labklājības nodrošināšana, bet mūsdienās ir jādomā par konkurētspējas saglabāšanu un veicināšanu gan politiskajā, gan ekonomiskajā, gan kultūras sfērā. “Konkurētspēja nevar pastāvēt tikai mūsu domās, tai jābūt reālai, nevis balstītai uz atmiņām un sentimentu,” teica Artis Pabriks.

Ministrs norādīja, ka arī abas valstis – Latvija un Francija – šobrīd atrodas krustcelēs, jo Francijā tikko ir ievēlēts prezidents, bet Latvija vēl gatavojas prezidenta vēlēšanām, kas neapšaubāmi ienesīs jaunas vēsmas abu valstu politikā. Artis Pabriks pauda cerību, ka jaunais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī veltīs uzmanību sadarbībai ar Eiropas Savienības mazajām valstīm un Ziemeļeiropu un mūsu valstu attiecības turpinās attīstīties tikpat strauji.

Konferences laikā Artis Pabriks tikās arī ar Robēra Šūmaņa fonda prezidentu Žanu Dominiku Džuljāni, lai pārrunātu abu Latvijas un Francijas attiecības, ES nākotni un fonda turpmāko gadu ieceres.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!