• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsardzības ministra vizīti Irākā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.2007., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157513

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Īrijas prezidentes valstsvizīti Latvijā 21.-22.maijā

Vēl šajā numurā

22.05.2007., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsardzības ministra vizīti Irākā

 

18.maijā Irākā, ECHO bāzē Divānijā, aizsardzības ministrs Atis Slakteris apmeklēja Latvijas kontingenta karavīrus, lai pārliecinātos par viņu dienesta apstākļiem un pārrunātu ar dienesta pienākumu pildīšanu saistītus jautājumus.

Tiekoties ar karavīriem, aizsardzības ministrs secināja: “Latvijas karavīri Irākā veic savus pienākumus profesionāli un pašaizliedzīgi. Esmu gandarīts par to, ka Latvijas kontingenta dalība rotas sastāvā starptautiskajā operācijā Irākā tuvojas noslēgumam: esam izpildījuši mums uzticēto misiju. Taču mēs arī turpmāk paliksim kopā ar sabiedrotajiem Irākā, pildot jaunus uzdevumus.” A.Slakteris pateicās karavīriem par paveikto, uzsverot, ka viņu dienests Irākā rit sarežģītos un bīstamos apstākļos. Ministrs arī pasniedza karavīriem rupjmaizi un citas dāvanas. A.Slakteris tikās ar Daudznacionālās divīzijas komandiera vietnieku brigādes ģenerāli Zdislavu Ančaku. Pēc tikšanās Z.Ančaks pasniedza Latvijas kontingenta karavīriem Daudznacionālās divīzijas apbalvojumus. 17.maijā Bagdādē savas vizītes ietvaros A.Slakteris tikās ar Irākas aizsardzības ministru Abdulu Kaderu, ASV vēstnieku Irākā Raianu Krokeru un ANO misijas Irākā vadību.

Latvija starptautiskajā operācijā Irākā (Operation Iraqi Freedom) piedalās kopš 2003.gada 1.maija. Latvijas kontingents Irākā ir pārstāvēts ar 126 karavīriem, kas galvenokārt pilda ātrās reaģēšanas un patrulēšanas uzdevumus, kā arī nodrošina štāba darbu un atbild par nacionālās apgādes jautājumiem.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

001.JPG (15791 bytes) 002.JPG (22260 bytes)

Latvijas aizsardzības ministrs Atis Slakteris vizītes laikā Irākā, tiekoties ar Irākas aizsardzības ministru Abdulu Kaderu (1.attēlā pa labi); klātesot Atim Slakterim, Daudznacionālās divīzijas Irākā komandieris ģenerālmajors Pāvels Lamla pasniedz apbalvojumus visam Latvijas kontingentam Divānijas bāzē ECHO
Foto: Normunds Mežiņš, VA “Tēvijas sargs”

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!