• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par oficiālo vizīti Marokas Karalistē 13.-16.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2007., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157225

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

16.05.2007., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par oficiālo vizīti Marokas Karalistē 13.–16.maijā

 

01.JPG (28613 bytes)
Vakar, 15.maijā, oficiālās Marokas vizītes laikā, – Viņa majestāte Marokas karalis Muhameds VI, sagaidot Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu pie Karaļa pils Kasablankā
Foto: Juris Krūmiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar oficiālās vizītes ietvaros Marokā, Kasablankā, tikās ar Viņa majestāti Marokas karali Muhamedu VI un pārrunāja Latvijas un Marokas divpusējās attiecības. Latvijas prezidente karaļa pilī tika sagaidīta ar plašu oficiālu ceremoniju, kuras laikā Marokas televīzijā tiešraidē tika atskaņotas abu valstu himnas, nostādīta godasardze, kā arī prezidente iepazīstināta ar ceremonijā klātesošo Marokas valdības un bruņoto spēku sastāvu un diplomātisko korpusu. Pilī sarunas noslēgumā notika svinīga ordeņu apmaiņa starp Latvijas prezidenti un Marokas karali.

Pēcpusdienā Valsts prezidente turpināja politiskās sarunas ar Marokas valdības un parlamenta vadību, pēc tam iepazinās ar vienu no lielākajām mošejām pasaulē – Hasana II mošeju, novērtējot tās arhitektonisko sniegumu un nozīmi valstī.

Tad ļaudis prezidenti sirsnīgi sagaidīja Kasablankas Šneidera kvartāla mājā, kur ģimnāzijas gados Vaira Vīķe ar ģimeni dzīvoja. Prezidenti sveica pie mājas sapulcējušies vairāki simti pilsētas iedzīvotāju.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, sākot oficiālo vizīti Marokā, Latvijas uzņēmēju delegācijai novēlēja veiksmi sadarbības kontaktu veidošanā ar šo Ziemeļāfrikas valsti. Prezidente sacīja: “Gandarījumu raisa fakts, ka Maroka ir viena no nedaudzajām valstīm, ar kuru Latvijai ir pozitīva tirdzniecības bilance, tomēr, no otras puses raugoties, savstarpējās tirdzniecības bilances apjoms ir niecīgs.” V.Vīķe-Freiberga izteica cerību, ka Latvijas dalība Eiropas Savienībā (ES) pavērs jaunas sadarbības iespējas arī ar Ziemeļāfriku, tajā skaitā ar Maroku, ar kuru Eiropas kontinentam ir dinamiskas attiecības.

Latvijas prezidenti vizītē pavada uzņēmēji no infrastruktūras, tehnoloģiju, izglītības, pārtikas rūpniecības, tūrisma, pakalpojumu un citām nozarēm. Pēc prezidentes domām, ģeogrāfiskais attālums varētu nebūt noteicošais faktors sadarbības saišu dibināšanā un attīstīšanā mūsdienu apstākļos, kad Latvija aktīvi iesaistās ES ārējā sadarbībā, gan arī ņemot vērā savstarpējo interesi par tūrismu un izglītības kontaktu paplašināšanas iespējām.

Valsts prezidenta preses dienests

 

02.JPG (21468 bytes)
Vakar, 15.maijā, Kasablankā notika Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas oficiālās sagaidīšanas ceremonija. Attēlā: Valsts prezidente un Marokas karalis Muhameds VI
Foto: Juris Krūmiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!