• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautisko konferenci Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.1999., Nr. 381/383 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15708

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par maksas pakalpojumu noteikšanu Rīgas kapsētās

Vēl šajā numurā

17.11.1999., Nr. 381/383

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautisko konferenci Maskavā

No 15. novembra līdz 17. novembrim Aizsardzības ministrijas NATO integrācijas izpildsekretārs admirālis Gaidis Zeibots Maskavā piedalās Džordža Māršala centra un Krievijas Diplomātiskās akadēmijas rīkotajā konferencē "Eiropas/Eirāzijas drošības stiprināšana". Konferencē piedalās ap 40 Eiropas un Āzijas valstu pārstāvju no Aizsardzības un Ārlietu ministrijām valsts sekretāru līmenī.

Pirmdien, 15. novembrī, konferences divas galvenās tēmas bija drošības problēmas nākotnē — gan saistībā ar konvenciālo karaspēku, gan ķīmiskiem ieročiem, un drošības problēmu novēršanas iespējas — diplomātiskā ceļā, sadarbībā ar partnervalstīm, ekonomiskā drošība, draudu samazināšana.

Konferencē prezentācijās un diskusijās uzstājās ASV, Krievijas, Rumānijas, Zviedrijas, Slovākijas, Bulgārijas, Ķīnas, Polijas, Kazahijas, Moldovas, Igaunijas, Ukrainas un EDSO pārstāvji.

Krievijas armijas ģenerālštāba priekšnieks ģenerālis A.Kvašņins un Krievijas ārlietu ministra pirmais vietnieks A.Avdejevs, uzstājoties konferencē, uzsvēra Krievijas vēlmi intensificēt sadarbību EDSO ietvaros, kritizējot NATO nostādnes. Uzmanība tika pievērsta jautājumam, ka par Eiropas drošību nevar runāt bez Eirāzijas un Āzijas valstīm, jo arī daļa Krievijas ir Āzijas daļā. Krievija joprojām runā par savu negatīvo nostāju pret NATO otro paplašināšanās kārtu, īpaši par Baltijas valstu iekļaušanu tajā. (Krievijai gan nav veto tiesību NATO.)

Pirmdien Maskavā notika arī Dž.Māršala centra vadības rīkotā pieņemšana Dž.Māršala centra absolventiem no Krievijas. Tajā piedalīties bija aicināti arī Latvijas un Igaunijas delegāti, kas arī ir Dž.Māršala centra absolventi.

Vakar, 16. novembrī, konference darbu turpināja, diskutējot par drošības problēmu novēršanas iespējām un par to, kā rīkoties, ja problēmas nav iespējams novērst.

Šodien, 17. novembrī, admirālis G.Zeibots ir ielūgts Latvijas vēstniecībā Krievijā uz Latvijas valsts svētku svinībām.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību un preses nodaļaa

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!