• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 2007. gada 8. maija lēmums Nr. 19 "Par instrukcijas apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2007., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157001

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.20

Par papildus finanšu līdzekļu piešķiršanu

Vēl šajā numurā

11.05.2007., Nr. 76

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 19

Pieņemts: 08.05.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.19

Rīgā 2007. gada 8.maijā

Par instrukcijas apstiprināšanu

 

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

apstiprināt instrukciju “Vēlēšanu iecirkņu komisiju izveidošana pilsētās, novados un pagastos”.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

 Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs V.Veinbergs


 

 

APSTIPRINĀTA

ar Centrālās vēlēšanu komisijas

2007.gada 8.maija lēmumu Nr.19

Instrukcija
“Vēlēšanu iecirkņu komisiju izveidošana pilsētās, novados un pagastos”

1. Pilsētas, novada un pagasta vēlēšanu komisija saskaņā ar likumu “Par pilsētu, rajonu, novadu un pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām” izveido vēlēšanu iecirkņu komisijas (turpmāk – iecirkņa komisija) – katru septiņu locekļu sastāvā.

Pilsētās, novados un pagastos, kur ir tikai viens vēlēšanu iecirknis, iecirkņa komisija netiek veidota – tās pienākumus veic attiecīgās pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisija.

Pilsētās, novados un pagastos, kur ir divi vēlēšanu iecirkņi, viena iecirkņa komisijas pienākumus veic attiecīgās pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisija, bet otra iecirkņa komisiju izveido šajā instrukcijā noteiktajā kārtībā.

Pilsētās, novados un pagastos, kur ir trīs vēlēšanu iecirkņi vai vairāk vēlēšanu iecirkņu, iecirkņu komisijas izveido šajā instrukcijā noteiktajā kārtībā, un attiecīgā vēlēšanu komisija neveic iecirkņa komisijas pienākumus.

2. Vēlēšanām iecirkņu komisijas izveidojamas vismaz 30 dienas (bet ne agrāk kā 50 dienas) pirms vēlēšanu dienas.

Tautas nobalsošanai iecirkņu komisijas izveidojamas vismaz 20 dienas (bet ne agrāk kā 50 dienas) pirms tautas nobalsošanas dienas.

Iecirkņa komisijas locekļu kandidātu pieteikšanas termiņu ne vēlāk kā 50 dienas pirms vēlēšanu (tautas nobalsošanas) dienas nosaka attiecīgās pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisija un izliek paziņojumu domes (padomes) informācijas sniegšanas vietā. Republikas pilsētas vēlēšanu komisija paziņojumu publicē arī laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

3. Tiesības izvirzīt un pieteikt savus pārstāvjus iecirkņa komisijā ir:

1) reģistrētajām politiskajām organizācijām (partijām) vai to apvienībām;

2) ne mazāk kā desmit vēlētājiem (turpmāk – vēlētāju grupa);

3) attiecīgās pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisijas loceklim.

Katra politiskā organizācija (partija) vai politisko organizāciju (partiju) apvienība, vēlētāju grupa vai attiecīgās vēlēšanu komisijas loceklis katrā iecirknī drīkst izvirzīt un pieteikt ne vairāk kā septiņus kandidātus.

4. Par iecirkņa komisijas locekli var pieteikt ikvienu vēlētāju:

1) kurš prot latviešu valodu;

2) kuram ir vismaz vispārējā vidējā izglītība;

3) kurš nav pieteikts par deputāta kandidātu vai nav kandidātu saraksta iesniedzējs;

4) kurš nav Saeimas, attiecīgās pilsētas domes, novada domes vai pagasta padomes deputāts;

5) kurš nav citas vēlēšanu komisijas loceklis vai citas iecirkņa komisijas loceklis, izņemot 1.punkta otrajā un trešajā daļā minētajos gadījumos.

5. Pieteikums sagatavojams pēc šīs instrukcijas pielikumā pievienotās formas un iesniedzams attiecīgās pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisijai.

Ja kandidātu izvirza politiskā organizācija (partija) vai politisko organizāciju (partiju) apvienība, pieteikumam pievienojams arī izraksts no tās vadības institūcijas lēmuma. Ja attiecīgajā pilsētā, novadā vai pagastā politiskā organizācija (partija) vai politisko organizāciju (partiju) apvienība izvirza vairākus kandidātus, tā no vadības institūcijas lēmuma var iesniegt vienu izrakstu, kurā norādīti visi izvirzītie kandidāti.

Ja kandidātu izvirza vēlētāju grupa, pieteikums jāparaksta katram vēlētājam, norādot savu vārdu, uzvārdu, personas kodu un dzīvesvietas adresi.

6. Iecirkņa komisijas locekļus ievēlē attiecīgās pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisija. Pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisija pārbauda, vai pieteiktie kandidāti atbilst šajā instrukcijā noteiktajām prasībām, un balso par izvirzītajiem kandidātiem. Par ievēlētiem uzskatāmi tie kandidāti, kas saņēmuši visvairāk balsu, turklāt balsu skaits nedrīkst būt mazāks par klātesošo komisijas locekļu absolūto balsu vairākumu.

7. Iecirkņa komisijas priekšsēdētāju un sekretāru no ievēlēto iecirkņa komisijas locekļu vidus ieceļ attiecīgās pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisija.

8. Rajona pilsētas, novada vai pagasta vēlēšanu komisija par iecirkņa komisijas izveidošanu un tās sastāvu triju darba dienu laikā paziņo attiecīgā rajona vēlēšanu komisijai (norādot iecirkņa komisijas locekļu vārdu, uzvārdu, personas kodu, dzīvesvietas adresi, tālruņa numurus, darbavietu un profesiju (nodarbošanos), ziņas par piedalīšanos vēlēšanu un tautas nobalsošanu sagatavošanā un sarīkošanā agrāk un amatu iecirkņa komisijā (priekšsēdētājs, sekretārs vai komisijas loceklis)).

9. Republikas pilsētas un rajona vēlēšanu komisija par iecirkņu komisiju izveidošanu paziņo Centrālajai vēlēšanu komisijai ne vēlāk kā 15 dienas pirms vēlēšanām (tautas nobalsošanas).

Paziņojumā par katru iecirkņa komisiju jānorāda:

1) attiecīgā iecirkņa numurs;

2) iecirkņa komisijas izveidošanas datums;

3) iecirkņa komisijas priekšsēdētāja un sekretāra vārds, uzvārds un personas kods.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

 Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs V.Veinbergs

 

25.JPG (112664 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!