• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 16. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.1999., Nr. 381/383 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15698

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 16. novembra sēdē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

17.11.1999., Nr. 381/383

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 16. novembra sēdē

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības nolīgumu par sadarbību meklēšanā un glābšanā uz jūras".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas un Ķīmisko ieroču aizliegšanas organizācijas līgumu par Ķīmisko ieroču aizliegšanas organizācijas privilēģijām un imunitātēm".

Valdība akceptēja grozījumu projektu likumā "Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par vienreizējas dotācijas piešķiršanu pašvaldībām, kuras apvienojušās". Daugavpils rajona Demenes pagastam piešķirts 12 681 lats, Limbažu rajona Salacgrīvas pilsētai ar lauku teritoriju — 34 695 lati, Rēzeknes rajona Nautrēnu pagastam — 6458 lati, Ogres rajona Ikšķiles pilsētai ar lauku teritoriju — 23 214 lati un Tukuma rajona Kandavas novadam — 38 635 lati.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likmes sadalījumu pa valsts sociālās apdrošināšanas veidiem 2000.gadā". Obligāto iemaksu likme, ieskaitot sociālās apdrošināšanas pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām obligāto iemaksu likmi, ja darba ņēmējs tiek apdrošināts visos sociālās apdrošināšanas veidos, ir 36,09 % no obligāto iemaksu objekta. Obligāto iemaksu likmes sadalījums starp darba devēju un darba ņēmēju ir attiecīgi 27,09 un 9%. Obligāto iemaksu likmes sadalījums pēc sociālās apdrošināšanas veidiem ir šāds: valsts pensiju apdrošināšanas — 27,10%; sociālajai apdrošināšanas bezdarba — 2,45%; sociālajai apdrošināšanai pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām – 0,09 %; invaliditātes apdrošināšanai — 4,16 %; maternitātes un slimības apdrošināšanai — 2,29 %.

Akceptēts rīkojums "Par Valsts sēklu inspekcijas un Latvijas Valsts augu šķirņu salīdzināšanas centra reorganizāciju". Tas paredz reorganizēt Zemkopības ministrijas pakļautībā esošo Valsts sēklu inspekciju un pārziņā esošo Latvijas valsts augu šķirņu salīdzināšanas centru, pievienojot tos Zemkopības ministrijas pārraudzībā esošajam Valsts augu aizsardzības dienestam.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 28.oktobra instrukcijā Nr.12 "Kārtība, kādā Ekonomikas ministrijai sniedzama informācija par tirdzniecības tehniskajām barjerām un sanitārajiem vai fitosanitārajiem pasākumiem". Grozījumi nodalīs valsts institūcijai neraksturīgās funkcijas (paziņošanas procedūras izpilde) un nodos tās Ekonomikas ministrijas pārraudzības institūcijai valsts bezpeļņas organizācijai sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Latvijas standarts".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par maksātnespējīgās likvidējamās akciju sabiedrības "Rīgas tekstils" darbinieku prasījumu apmierināšanu". Privatizācijas aģentūrai atļauts piemērot Ministru kabineta 1998.gada 27.janvāra noteikumus Nr.34 ,,Maksātnespējīgo valsts uzņēmumu un maksātnespējīgo valsts kontrolēto statūtsabiedrību darbinieku prasījumu apmierināšanas kārtība" maksātnespējīgās likvidējamās akciju sabiedrības ,,Rīgas tekstils" darbinieku prasījumiem 30519,60 latu apmērā, tai skaitā darbinieku, ar kuriem darba attiecības izbeigtas līdz akciju sabiedrības atzīšanai par maksātnespējīgu, prasījumiem, kas radušies saistībā ar kaitējuma atlīdzību sakarā ar nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību, — 25093,85 latus un darbinieku prasījumiem par darba samaksu par visu nesamaksāto laikposmu un ar to saistītajiem nodokļiem — 5425,75 latus.

Akceptēta instrukcija "Ministru aizvietošanas kārtība viņu prombūtnes laikā".

Akceptēts rīkojums "Par valsts kustamās mantas nodošanu Kontrabandas apkarošanas centra vajadzībām". Centram nodotas četras vieglās automašīnas.

Akceptēts Nacionālais ziņojums par 1966.gada 16.decembra Starptautiskā pakta par pilsoņu un politiskajām tiesībām izpildi Latvijas Republikā.

Pieņemta zināšanai informācija par valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" restrukturizācijas gaitu. Satiksmes ministrijai uzdots turpināt dzelzceļa restrukturizāciju un līdz 2000.gada 1.jūlijam: pēc konceptuālas akceptēšanas Ministru kabineta sēdē (2000.gada janvāra vidus) izveidot valsts publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītāju neprivatizējamas valsts akciju sabiedrības statusā; izveidot uz valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" struktūrvienību uzņēmumu "Elektrovilciens" un "Dīzeļvilciens" bāzes patstāvīgas valsts akciju sabiedrības. Minētās valsts akciju sabiedrības uzsāks darbību minētajā statusā, ja 2000.gada valsts budžeta grozījumos būs iespējams paredzēt nepieciešamās dotācijas dzelzceļa pasažieru pārvadājumiem. Valsts akciju sabiedrībai "Latvijas dzelzceļš" līdz 1999.gada 22.novembrim uzdots iesniegt Finansu ministrijā 1999. gada pirmā pusgada un pirmo deviņu mēnešu bilanci, peļņas un zaudējumu aprēķinu un naudas plūsmas pārskatu, kā arī informāciju par uzņēmuma saimnieciskās darbības rezultātu atbilstību valsts galvojumu saņemšanai iesniegtajam biznesa plānam. Finansu ministram Edmundam Krastiņam uzdots izvērtēt no valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" saņemto informāciju un par secinājumiem ziņot Ministru kabineta 1999. gada 14.decembra sēdē. Satiksmes ministram Anatolijam Gorbunovam uzdots veikt izmaiņas valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" valsts pilnvarnieku sastāvā, ņemot vērā jautājuma izskatīšanas gaitā izteiktos priekšlikumus. Valdība akceptēja Pasažieru pārvadājumu koncepciju. Satiksmes ministrijai uzdots, izstrādājot Pasažieru pārvadājumu likumprojektu, ņemt vērā sēdē izteiktos priekšlikumus, kā arī administratīvi teritoriālās reformas ietvaros paredzētās vietējo un reģionālo pašvaldību funkcijas un kompetenci.

Apstiprināta Lauksaimniecības attīstības 2000.gada programma.

Pieņemta zināšanai informācija par galaziņojuma sagatavošanu cūkgaļas tirgus aizsardzībai.

Pieņemta zināšanai informācija par nacionālo programmu ekonomiskās politikas realizācijai izstrādes un īstenošanas gaitu.

Pieņemta zināšanai informācija par Latvijas valdības nostāju Eiropas Savienības "Ziemeļu dimensijas" jautājumā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!