• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Liepājas pārstāvniecību Rīgā. Par pirmo jubileju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.1999., Nr. 381/383 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15695

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nacionālo attīstības plānu

Vēl šajā numurā

17.11.1999., Nr. 381/383

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Liepājas pārstāvniecību Rīgā. Par pirmo jubileju

L2.JPG (21236 BYTES) Liepājas pārstāvniecības vadītāja Irēna Rudzāte un Liepājas pilsētas mēra padomniece Olita Augustovska Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Liepājas pārstāvniecība Rīgā 12. novembrī atzīmēja viena gada jubileju, kopš darbības atjaunošanas. Pirmoreiz Liepājas pilsētas valde savu pārstāvi galvaspilsētā nolēma deleģēt 1922. gadā. Tas bija Liepājas biržas komitejas loceklis Nikolajs Sudmals, kuram Rīgas centrā piederēja kafejnīca "Mona". Oficiālā pārstāvniecība atradās Stabu ielā 4, un tajā pašā namā dzīvoja N.Sudmals ar ģimeni — sievu Adelīnu, sieviešu labdarības kustības aktīvisti, un dēlu Linardu. Pārstāvniecība pastāvēja līdz 1934.gadam un organizēja Liepājas tirdzniecības izstādes Rīgas Tirgotāju ģildē un rūpniecības ražojumu "izrādīšanas". Tā veicināja likuma pieņemšanu par Liepājas brīvostu un citu Liepājai svarīgu jautājumu risināšanu.

Tagad pārstāvniecība, kas ir Liepājas domes struktūrvienība, atrodas Torņa ielā, Jēkaba kazarmās, un to vada Irēna Rudzāte. Jubilejas preses konferencē Irēna Rudzāte un Liepājas domes priekšsēdētāja padomniece Olita Augustovska pastāstīja žurnālistiem par gada laikā paveikto un nākotnē iecerēto. Pārstāvniecība rīkojusi Liepājas domes priekšsēdētāja Ulda Seska un speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes darbinieku lietišķas tikšanās ar Saeimas deputātiem, ministriem un ārvalstu vēstniecību pārstāvjiem, kā arī ar bijušajiem liepājniekiem, kuri tagad strādā vai mācās Rīgā. Rīkotas Liepājas profesionālo mākslinieku un tautas mākslas izstādes, kā arī vēsturiska ekspozīcija par Liepāju 1919.gadā, kad tur strādāja Latvijas valdība.

Taču, kā uzsvēra O.Augustovska, pārstāvniecība darbojas ne tikai liepājnieku interesēs, bet vēlas dot pienesumu arī Rīgai un citiem Latvijas reģioniem. Tās datu bāzē var saņemt informāciju par Latvijas un ārvalstu uzņēmējdarbību veicinošām institūcijām un to kontaktpersonām. Lai sekmīgāk risinātu pašvaldību problēmas, pārstāvniecība cenšas attīstīt partnerattiecības starp tām. Par būtisku sasniegumu O.Augustovska uzskata Liepājas bāriņtiesas tikšanos ar citu pilsētu bāriņtiesu darbiniekiem, lai panāktu grozījumu izdarīšanu likumā, kas paredzētu bērnu tiesību aizsardzības lietu izskatīšanu tiesā ārpus kārtas.

Viena no atbildīgākajām nākotnes iecerēm ir Biznesa sanāksmes laikā paredzētās investīciju projektu prezentācijas Rīgā, Liepājā un Ventspilī, kas notiks nākamā gada maijā — vienlaikus ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas pilnvarnieku sanāksmi.

Ausma Aldermane

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!