• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par parakstu vākšanas provizoriskajiem rezultātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2007., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156654

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas federālā ekonomikas un tehnoloģiju ministra vizīti

Vēl šajā numurā

05.05.2007., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par parakstu vākšanas provizoriskajiem rezultātiem

 

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ir apkopojusi provizoriskos parakstu vākšanas rezultātus tautas nobalsošanas ierosināšanai par Valsts prezidentes apturētajiem likumiem “Grozījumi Nacionālās drošības likumā” un “Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā”. Tie liecina, ka par apturētā likuma “Grozījumi Nacionālās drošības likumā” nodošanu tautas nobalsošanai parakstījušies 212 188 pilsoņi, bet par apturētā likuma “Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā” nodošanu – 212 127 pilsoņi.

Tādējādi provizoriskie parakstu vākšanas rezultāti liecina, ka apturēto drošības likumu nodošanu tautas nobalsošanai atbalstījuši 14,23 procenti no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita. Lai ierosinātu tautas nobalsošanu, ir nepieciešama ne mazāk kā 1/10 daļa jeb vismaz 149 064 balsstiesīgo pilsoņu paraksti.

Kā informēja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars, nosakot galīgos parakstu vākšanas rezultātus, CVK veiks arī parakstu pārbaudi. Parakstu pārbaude dos drošu pārliecību, ka tautas nobalsošanas ierosinājumu ir parakstījuši vismaz 149 064 balsstiesīgie pilsoņi.

Ja arī galīgie parakstu vākšanas rezultāti apstiprinās, ka tautas nobalsošanas ierosinājumu ir parakstījuši ne mazāk kā 149 064 balsstiesīgie Latvijas pilsoņi, CVK izsludinās tautas nobalsošanu.

Tautas nobalsošanā saskaņā ar Satversmi vēlētājiem būs jābalso par vai pret apturēto drošības likumu atcelšanu. Tautas nobalsošanai būs jānotiek ne agrāk kā mēnesi un ne vēlāk kā divus mēnešus, skaitot no tautas nobalsošanas izsludināšanas dienas.

Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!