• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministri Helsinkos (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.1999., Nr. 378/380 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15660

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministri Bratislavā

Vēl šajā numurā

16.11.1999., Nr. 378/380

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministri Helsinkos

Arī Latvijas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš

Turpinājums no 1.lpp.

Patlaban ir izstrādāts pētījums par dabasgāzes tīkliem un to integrāciju "Ziemeļu dimensijas" ietvaros, kurā paredzēta arī Latvijas dabasgāzes krātuvju izmantošana. Īpaša uzmanība "Ziemeļu dimensijas" kontekstā tiek pievērsta pastiprinātai Krievijas un it īpaši Kaļiņingradas reģiona iesaistīšanai reģionālajā sadarbībā.

"Ziemeļu dimensijas" ietvaros ir iespējama arī trešo valstu iesaistīšanās konkrētās sadarbības nozarēs, akcentējot transportu, vides aizsardzību, elektroenerģijas transmisiju un robežu pārraudzību. Līdz šim interesi par "Ziemeļu dimensiju" ir izrādījušas ASV un Kanāda, kuru izvirzītās iniciatīvas paredzēts ņemt vērā, īstenojot "Ziemeļu dimensiju".

Konferences dalībnieki vienojās par nepieciešamību izvirzīt kopīgas prioritātes un sagatavot "Ziemeļu dimensijas" rīcības plānu. Tas paredz, ka šī gada decembra ES Padomes sanāksmē Helsinkos Eiropas Komisija, ES dalībvalstis un partnervalstis tiks lūgtas izskatīt iespēju šāda rīcības plāna sagatavošanai.

Paralēli ārlietu ministru konferencei notika arī Somijas uzņēmēju atbalsta aģentūras "Finpro" rīkota biznesa konference par "Ziemeļu dimensiju". Šajā konferencē piedalījās vairāk nekā 30 Latvijas uzņēmēju. Uzņēmēju delegāciju organizēja Latvijas Attīstības aģentūra. Konferencē ar runu "Reģionālo enerģētikas tīklu integrācija "Ziemeļu dimensijas" kontekstā" uzstājās akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" padomes priekšsēdētājs Māris Gailis.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!