• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas Prezidija lēmums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.1999., Nr. 378/380 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15652

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Stenogramma

Vēl šajā numurā

16.11.1999., Nr. 378/380

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas Prezidija lēmums

Par Saeimai un tās amatpersonām pasniegto dāvanu uzskaiti, novērtēšanu, glabāšanu un izpirkšanu

Saeimas Prezidijs nolemj:

Apstiprināt Nolikumu par Saeimai un tās amatpersonām pasniegto dāvanu uzskaiti, novērtēšanu, glabāšanu un izpirkšanu saskaņā ar pielikumu.

Saeimas priekšsēdētājs J.Straume

Rīgā 1999.gada 1.novembrī Saeimas sekretāre S.Dreimane

 

Pielikums

Nolikums

par Saeimai un tās amatpersonām pasniegto dāvanu uzskaiti,   novērtēšanu, glabāšanu un izpirkšanu

1. Šis nolikums nosaka kārtību, kādā uzskaita, novērtē, uzglabā un izpērk Saeimai un tās amatpersonām pasniegtās dāvanas, izņemot diplomātiskās dāvanas. Rīcību ar diplomātiskajām dāvanām nosaka Korupcijas novēršanas likuma 13.panta ceturtā daļa.

2. Saeimas Kanceleja veic dāvanu uzskaiti un nodrošina to glabāšanu, ieceļot materiāli atbildīgu personu.

3. Saeimas amatpersona, kura saņēmusi dāvanu, nedēļas laikā pēc tās saņemšanas rakstveidā paziņo par to Saeimas Kancelejai. Ja dāvana saņemta, atrodoties ārvalstīs, ziņojums iesniedzams nedēļas laikā pēc atgriešanās Latvijā.

4. Ja iesniegts ziņojums par dāvanas saņemšanu, tiek sastādīts akts, norādot personu, kura pasniegusi dāvanu, personu, kura saņēmusi dāvanu, dāvināšanas datumu un vietu, īsu dāvanas aprakstu.

5. Saeimas Kancelejas ieceltā materiāli atbildīgā persona pieņem dāvanu, reģistrē to Saeimas dāvanu reģistrā un pēc saskaņošanas ar Saeimas Kancelejas vadību novieto Saeimas telpās.

6. Ne retāk kā divas reizes gadā Saeimas Kancelejas pieaicināto ekspertu komisija novērtē saņemtās dāvanas un atbilstoši vērtēšanas aktam Saeimas Kancelejas Finansu nodaļa tās uzņem pamatlīdzekļu fondā, piešķirot inventāra numuru.

7. Individuāli lietojamus priekšmetus dāvanas saņēmējs drīkst izpirkt, izņemot gadījumus, kad dāvanai atbilstoši ekspertu komisijas atzinumam ir mākslas vai kultūrvēsturiska vērtība.

Par individuāli lietojamu priekšmetu uzskatāma ķermeniska kustama, patērējama vai nepatērējama lieta, kas paredzēta dāvanas saņēmēja personiskai lietošanai.

8. Par vēlēšanos izpirkt valsts amatpersonai uzdāvināto individuāli lietojamo priekšmetu dāvanas saņēmējs rakstveidā informē Saeimas Kanceleju. Naudas līdzekļi atbilstoši dāvanas vērtībai, kuru nosaka šā nolikuma 6.punktā minētā ekspertu komisija, jāiemaksā Saeimas Kancelejai, kura tos ieskaita valsts pamatbudžetā.

Saeimas sekretāre S.Dreimane

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!