• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007. gada 10. aprīļa noteikumi Nr. 248 "Noteikumi par finanšu līdzekļu sadalījumu novadu pašvaldībām infrastruktūras attīstībai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2007., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156470

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.267

Eiropas Lauksaimniecības garantiju fonda, Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Eiropas Zivsaimniecības fonda administrēšanas kārtība

Vēl šajā numurā

27.04.2007., Nr. 69

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 248

Pieņemts: 10.04.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.248

Rīgā 2007.gada 10.aprīlī (prot. Nr.23 30.§)
Noteikumi par finanšu līdzekļu sadalījumu novadu pašvaldībām infrastruktūras attīstībai
Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts budžetu 2007.gadam" 39.pantu
un Administratīvi teritoriālās reformas likuma 9.1 panta ceturto daļu
I. Vispārīgie jautājumi
1. Noteikumi nosaka Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (turpmāk - ministrija) budžeta programmā 12.00.00 "Atbalsts novadiem" paredzētās apropriācijas 10000000 latu apmērā sadalījumu novadu pašvaldībām infrastruktūras attīstībai, kā arī minētās dotācijas piešķiršanas un izmantošanas kārtību.
2. Dotāciju novada pašvaldībai piešķir, ja ir ievēroti šādi nosacījumi:

2.1. novadu veidojošās pašvaldības ir pieņēmušas lēmumu par novada pašvaldības darbības sākšanu pēc vietējo pašvaldību vēlēšanām 2009.gadā;

2.2. Ministru kabinetā ir pieņemts noteikumu projekts par novada izveidošanu un novada pašvaldības darbības sākšanu pēc vietējo pašvaldību vēlēšanām 2009.gadā;

2.3. novada pašvaldība var pamatot spēju efektīvi pildīt rajona pašvaldības funkcijas;

2.4. novada pašvaldības teritorijā ir vismaz viens attīstības centrs - rajona pilsēta -, kas veicina apkārtējo teritoriju attīstību, vai attīstības centrs ir novada teritorijai blakus esoša republikas pilsēta vai līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai izveidots novads.
3. Piešķiramās dotācijas apmērs par katru novadu veidojošo pašvaldības pagastu, pilsētu un līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai izveidotu novadu vai novada teritoriālo vienību nedrīkst pārsniegt 200000 latu.
II. Dotācijas piešķiršanas kārtība
4. Lai saņemtu dotāciju, novadu veidojošo vietējo pašvaldību pilnvarots pārstāvis līdz 2007.gada 31.jūlijam ministrijā iesniedz šādus dokumentus:

4.1. novada pašvaldību veidojošo vietējo pašvaldību domju (padomju) priekšsēdētāju kopsapulces lēmumu (uzskaita infrastruktūras objektus, pamato to atbilstību novada attīstības prioritātēm un norāda katram objektam nepieciešamo izmaksu tāmi);

4.2. zemesgrāmatu aktu kopijas vai citu dokumentu kopijas, kas apliecina novadu veidojošo vietējo pašvaldību īpašuma tiesības uz finansējamo infrastruktūras objektu;

4.3. citu informāciju (pēc ministrijas pieprasījuma), kas apliecina infrastruktūras objektu, kuros paredzēts ieguldīt dotāciju, ilgtspējīgu izmantošanu novada pašvaldības funkciju izpildei.
5. Lai izvērtētu dotācijas piešķiršanu, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs (turpmāk - ministrs) izveido komisiju (turpmāk - komisija). Komisija ne vēlāk kā desmit darbdienu laikā no šo noteikumu 4.punktā minēto dokumentu saņemšanas dienas izvērtē tos un sniedz ministram priekšlikumu par dotācijas piešķiršanas novada pašvaldībai pamatotību.
6. Lēmumu par dotācijas piešķiršanu vai par atteikumu piešķirt dotāciju pieņem ministrs.
7. Rīkojumā par dotācijas piešķiršanu norāda:

7.1. dotācijas saņēmēju;

7.2. dotācijas apmēru;

7.3. infrastruktūras objektus un katram objektam piešķirto finansējumu.
8. Komisija sniedz priekšlikumu nepiešķirt dotāciju vai ministrs atsaka dotācijas piešķiršanu, ja:

8.1. novada pašvaldība nav iesniegusi visus šo noteikumu 4.punktā minētos dokumentus;

8.2. novada pašvaldība sniegusi nepilnīgu informāciju;

8.3. infrastruktūras objekti, kuros dotāciju paredzēts ieguldīt, neatbilst novada attīstības prioritātēm un nenodrošina ilgtspējīgu izmantošanu novada pašvaldības funkciju izpildei.
9. Ja ministrs dotācijas piešķiršanu atsaka šo noteikumu 8.1. un 8.2.apakšpunktā minētajos gadījumos, novada pašvaldība ne vēlāk kā mēneša laikā no atteikuma saņemšanas dienas ministrijā iesniedz precizētu informāciju.
10. Ja ministrs dotācijas piešķiršanu atsaka šo noteikumu 8.3.apakšpunktā minētajā gadījumā, novada pašvaldība ne vēlāk kā mēneša laikā no atteikuma saņemšanas dienas ministrijā iesniedz tādu infrastruktūras objektu sarakstu, kas atbilst novada attīstības prioritātēm un nodrošina ilgtspējīgu izmantošanu novada pašvaldības funkciju izpildei.
11. Valsts kase, pamatojoties uz ministrijas pieprasījumu, piecu darbdienu laikā atver kontu dotācijas ieskaitīšanai novadā ietilpstošai vietējai pašvaldībai atbilstoši infrastruktūras objektu atrašanās vietai.
III. Dotācijas izmantošanas uzraudzība
12. Piešķirtās dotācijas izlietojumu uzrauga Valsts reģionālās attīstības aģentūra.
13. Pašvaldības domes (padomes) priekšsēdētājs, kurai piešķirta dotācija, līdz 2008.gada 1.februārim iesniedz Valsts reģionālās attīstības aģentūrā pārskatu par piešķirtās dotācijas izlietojumu (pielikums).
Ministru prezidenta vietā - aizsardzības ministrs A.Slakteris

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra vietā - labklājības ministre D.Staķe
Pielikums
Ministru kabineta
2007.gada 10.aprīļa noteikumiem Nr.248
Pārskats par piešķirtās dotācijas izmantošanu

01.JPG (31877 bytes)

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra vietā - labklājības ministre D.Staķe

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!