• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konkursu mērķdotāciju piešķiršanai pašvaldībām energoefektivitātes programmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2007., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156437

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienotu nodarbināto personu reģistru

Vēl šajā numurā

26.04.2007., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konkursu mērķdotāciju piešķiršanai pašvaldībām energoefektivitātes programmā

 

Ekonomikas ministrija izsludina projektu pieņemšanu atklātā konkursā mērķdotāciju piešķiršanai pašvaldībām energoefektivitātes programmā. Atklātā konkursa projekta pieteikuma iesniedzējs var būt pašvaldību dome un padome. Projekti jāiesniedz personīgi vai pa pastu LR Ekonomikas ministrijā līdz 2007.gada 25.maijam pulksten 17.

Programmas “Pašvaldību energoefektivitātes programma” mērķis ir īstenot “Enerģētikas attīstības pamatnostādnēs 2007.–2016.gadam” noteiktos enerģētikas politikas uzstādījumus energoefektivitātes veicināšanā. Nolikums nosaka kārtību, kādā piešķirams finansējums no likumā “Par valsts budžetu 2007.gadam” Ekonomikas ministrijas programmā 29.00.00 “Enerģētikas politika” mērķdotācijām pašvaldību budžetiem noteiktās apropriācijas.

No valsts budžeta līdzekļiem 1 200 000 latu paredzēts sadalīt sabiedrisko ēku energoefektivitātes paaugstināšanas projektiem un 3 800 000 latu siltumenerģijas ražošanas, pārvades vai sadales efektivitātes paaugstināšanas projektiem. Kopējais 2007.gada mērķdotāciju apjoms ir pieci miljoni latu.

Atklātā konkursa atbalstāmās aktivitātes:

• siltumenerģijas ražošanas efektivitātes paaugstināšana, siltumenerģijas zudumu samazināšana pārvades un sadales sistēmās – maksimālā atbalsta intensitāte 75%, ja projekti tiek īstenoti īpaši atbalstāmā teritorijā – 80% no projekta attiecināmo izmaksu summas;

• kurināmā konversija, lai aizvietotu importētos fosilos kurināmos ar atjaunojamiem vai citu veidu vietējiem kurināmajiem, – maksimālā atbalsta intensitāte 80%, ja projekts tiek īstenots īpaši atbalstāmā teritorijā – 85% no projekta attiecināmo izmaksu summas;

• kurināmā konversija, kuras rezultātā importēto fosilo kurināmo aizvieto ar citu importēto videi mazāk kaitīgu fosilo kurināmo, – maksimālā atbalsta intensitāte – 50% no projekta attiecināmo izmaksu summas;

• sabiedrisko ēku energoefektivitātes paaugstināšana – maksimālā atbalsta intensitāte 75%, ja projekti tiek īstenoti īpaši atbalstāmā teritorijā – 80% no projekta attiecināmo izmaksu summas.

Viens atklātā konkursa projekta pieteikuma iesniedzējs var iesniegt divus projekta pieteikumus līdzfinansējuma saņemšanai – vienu siltumapgādei (t.i., kādā no pirmām trim aktivitātēm) un vienu ēku energoefektivitātes paaugstināšanai.

Ja projekts tiek īstenots pašvaldībā, kurā ir noteikts pierobežas režīms saskaņā ar 2002.gada 4.novembra Ministru kabineta noteikumu Nr.499 “Latvijas Republikas pierobežas režīma un pierobežas joslas režīma noteikumi” 4.punktu, tad projektu maksimālās atbalsta intensitātes tiek paaugstinātas par 5% no projekta attiecināmo izmaksu summas. Šiem projektiem atbalsta intensitāte tiek palielināta, lai sekmētu pierobežas pašvaldību attīstību.

Uz līdzfinansējuma piešķiršanu var pretendēt projekti, kuru īstenošana tiks sākta 2007.gadā, kuru īstenošana 2007.gadā ir sākta bez valsts atbalsta vai kuru īstenošana tiks pabeigta 2007.gadā, ja tie iepriekš nav saņēmuši valsts atbalstu.

Atklātā konkursa projekta maksimālais līdzfinansējuma apjoms ir 250 000 latu siltumapgādes ražošanai, pārvadei un sadalei un 110 000 latu pašvaldību vai to iestāžu sabiedrisko ēku, kas nepieciešamas pašvaldību vai to iestāžu funkciju veikšanai, siltināšanai.

“Pašvaldību energoefektivitātes programmas” projektu konkursa nolikums, tā pielikumi un projekta pieteikuma forma pieejama Ekonomikas ministrijas mājaslapā www.em.gov.lv. Kontaktpersona: Enerģētikas departamenta Atjaunojamo energoresursu un koģenerācijas nodaļas vadītāja Daina Eberšteina, tālr. 7013175,e-pasts daina.ebersteina@em.gov.lv.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!