• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Ministru prezidenta tikšanos ar Ziemeļu Ministru padomes ģenerālsekretāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2007., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156430

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas deputātu tikšanos ar Krievijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

26.04.2007., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Ministru prezidenta tikšanos ar Ziemeļu Ministru padomes ģenerālsekretāru

 

01.JPG (12286 bytes)
Vakar, 25.aprīlī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Ziemeļu Ministru padomes ģenerālsekretāru Haldoru Asgrimsonu, kurš ieradies Rīgā darba vizītē
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Vakar Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Ziemeļu Ministru padomes ģenerālsekretāru Haldoru Asgrimsonu, bijušo Islandes premjerministru, kurš ieradies Rīgā darba vizītē.

Ministru prezidents un Ziemeļu Ministru padomes ģenerālsekretārs pārrunāja ciešākas sadarbības iespējas gan konkrētās jomās – izglītībā un kultūrā –, gan starptautiskās organizācijās – Eiropas Savienībā (ES) un Baltijas jūras valstu padomē. Ministru prezidents atzina, ka “Latvija turpinās attīstīt sadarbību ar Ziemeļu Ministru padomi un ir atvērta jauniem priekšlikumiem un idejām”.

Puses bija vienisprātis, ka ministriju speciālistiem ir jāsagatavo konkrēti priekšlikumi par Latvijas līdzdalību dažādās Ziemeļu Ministru padomes programmās, jo ar 2008.gadu Latvija tajās varētu iesaistīties daudz plašāk un ar vienādiem nosacījumiem ar citām Ziemeļu Ministru padomes dalībvalstīm.

Haldors Asgrimsons aicināja Latviju atbalstīt Ziemeļu Ministru padomes sadarbību ar ES un Baltijas jūras valstu padomi, kurā Latvija no šā gada 1.jūlija būs prezidējošā valsts. Valdības vadītājs uzsvēra Latvijas ieinteresētību ciešākā visu reģiona valstu sadarbībā, lai kopīgi risinātu ar reģiona attīstību un konkurētspējas palielināšanu saistītus jautājumus. Ministru prezidents informēja par regulārajām ES Ziemeļvalstu un Baltijas valstu premjerministru sanāksmēm pirms Eiropadomes sēdēm, pārrunājot un saskaņojot reģiona aktuālos jautājumus un nostājas.

Aigars Kalvītis un Haldors Asgrimsons bija gandarīti par Latvijas un Islandes divpusējām attiecībām – veiksmīgo politisko dialogu un Ministru prezidenta oficiālo vizīti Islandē pagājušā gada pavasarī.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!