• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par parakstiem tautas nobalsošanas ierosināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2007., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156086

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs, izsakot līdzjūtību Japānas tautai

Vēl šajā numurā

19.04.2007., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par parakstiem tautas nobalsošanas ierosināšanai

 

No 3.aprīļa līdz 18.aprīlim tautas nobalsošanas ierosinājumu par apturēto likumu “Grozījumi Nacionālās drošības likumā” parakstījuši 60 688 pilsoņi, bet tautas nobalsošanas ierosinājumu par apturēto likumu “Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā”– 60 683 pilsoņi, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija. Tādējādi, salīdzinot ar pirmo parakstu vākšanas nedēļu, parakstīšanās dinamika šajā nedēļā pieaugusi divas reizes.

Vērtējot parakstu vākšanas norisi, CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars atzina, ka tā norit saskaņā ar tiesību aktos noteikto kārtību un pārkāpumi parakstu vākšanas norisē nav konstatēti.

Līdz šim CVK ir saņēmusi 15 sūdzības, no kurām 11 sūdzības saņemtas pa CVK informatīvo tālruni, bet četras sūdzības CVK vēlētāji iesūtījuši rakstveidā. Neviena no šīm sūdzībām nav par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Atsevišķos gadījumos vēlētājus nav apmierinājis parakstu vākšanas vietas apgaismojums, iekārtojums vai arī vēlētāji sūdzējušies, ka nevar atrast parakstu vākšanas vietu vai ir par maz informācijas par parakstu vākšanas vietu adresēm un darba laikiem.

CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars atgādināja, ka vēlēšanu organizatoru pienākums parakstu vākšanā ir nodrošināt vienveidīgu likuma izpildi, kā arī saglabāt neitralitāti un neiesaistīties aģitācijā.

Informācija par parakstu vākšanas vietu adresēm un darba laikiem, ievērojot likumu, ir izvietota pašvaldībās un parakstu vākšanas vietās. Šī informācija ir pieejama arī CVK interneta mājaslapā www.cvk.lv un pa informatīvo tālruni 7049999.

Parakstu vākšana ilgs līdz 2.maijam, bet ziņas par nodoto parakstu skaitu CVK nākamreiz apkopos pēc nedēļas – 25.aprīlī.

Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!