• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Turcijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.2007., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156032

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidentes tikšanos ar Somijas ārlietu ministru

Vēl šajā numurā

18.04.2007., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Turcijas vēstnieku

 

17.aprīlī Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis tikās ar Turcijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Duraiju Polatu.

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka attiecības starp Latviju un Turciju vērtējamas kā draudzīgas un labas, ar lielu potenciālu turpmākajai attīstībai.

Sarunas laikā D.Polats pastāstīja par politisko situāciju valstī un paredzētajām prezidenta un parlamenta vēlēšanām.

Vēstnieks pauda pateicību par Latvijas atbalstu savā reformu pieredzē un izteica cerību par sadarbības padziļināšanos nākotnē. I.Emsis informēja vēstnieku, ka jau šonedēļ, 19.aprīlī, tiks izveidota parlamentārā grupa sadarbībai ar Turcijas parlamentu. Tomēr aktīvāks darbs starp abu valstu parlamentu sadarbības grupām varēs sākties pēc Turcijas parlamenta vēlēšanām. Tikšanās gaitā puses pieskārās arī ekonomiskās sadarbības jautājumiem. D.Polats informēja, ka jūnijā Stambulā notiks konference, kas būs veltīta enerģētikas jautājumu risināšanai.

Abas puses pauda gandarījumu par vēstniecību atvēršanu abās valstīs, Latvijas un Turcijas līgumu par vīzu atvieglojumiem un tiešo avioreisu starp Rīgu un Stambulu, kurus veic abu valstu aviosabiedrības, atklāšanu un izteica pārliecību, ka tas veicinās savstarpējo sadarbību. Atzinīgi tika novērtēta arī aktīvā sadarbība starp valstīm kultūras jomā – paredzētās Latvijas dienas Ankarā un Stambulā un Turcijas dienas Latvijā. Vēstnieks pieminēja arī veiksmīgo sadarbību ar Latvijas pilsētām Cēsīm un Talsiem, kas varētu kļūt par sadraudzības pilsētām.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!