• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kopīgo vīzu pieteikumu centru Kišiņevā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2007., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155948

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārlietu ministra oficiālo vizīti Azerbaidžānā

Vēl šajā numurā

17.04.2007., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kopīgo vīzu pieteikumu centru Kišiņevā

 

No 12.aprīļa Moldovas pilsoņi un citas personas, kas likumīgi uzturas Moldovā, pieteikumus Latvijas vīzu saņemšanai var iesniegt Kopīgajā vīzu pieteikumu centrā, kas atrodas Ungārijas vēstniecībā Moldovā: Kišiņevā, Stefan cel Mare si Sfint
blvd. 131.

Jau pirmajā Centra darbības stundā tajā ieradās ap divdesmit apmeklētāju. Šodien centrā jau ir izsniegta pirmā vīza ieceļošanai Latvijā.

Latvija bija pirmā no partnervalstīm, kas ar Ungārijas pusi noslēdza abus ar centra darbību saistītos starpvaldību un starpministriju līgumus, nodrošinot Latvijai iespēju piedalīties Kopīgajā vīzu pieteikumu centrā no tā pirmās darba dienas.

Mūsu valsts pilotprojektā iesaistījusies, lai sekmētu attiecības ar Moldovu Eiropas kaimiņu politikas un divpusējo attiecību ietvaros, kā arī iegūtu pieredzi kopā ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm meklējot sadarbības veidus vīzu izsniegšanā trešo valstu pilsoņiem.

Kopīgais vīzu pieteikumu centrs ir pilotprojekts, kas ir tapis Eiropas Savienības ietvaros un kuru vada Ungārija. Šobrīd bez Latvijas centrā kā partnervalstis piedalās Austrija, Dānija un Slovēnija. Paredzēts, ka pilotprojektam pievienosies arī Igaunija un Luksemburga.

Kišiņeva tika izvēlēta kā vieta pirmā kopīgā vīzu pieteikumu centra izveidošanai ar mērķi atvieglot Moldovas pilsoņu ieceļošanu Eiropas Savienībā apstākļos, kad Moldovā vēl nav atvērtas daudzu Eiropas Savienības valstu diplomātiskās vai konsulārās pārstāvniecības. Tuvākā Latvijas pārstāvniecība, kur Moldovas pilsoņi līdz šim varēja iesniegt pieteikumus vīzas saņemšanai, bija Latvijas vēstniecība Kijevā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!