• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par reģionālajiem invalīdu atbalsta punktiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2007., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155946

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas 2007.gada 16.aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

17.04.2007., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par reģionālajiem invalīdu atbalsta punktiem

 

Lai uzlabotu invalīdu pieeju profesionālajai rehabilitācijai arī Latvijas reģionos, aprīlī darbu sāk četri jauni Sociālā integrācijas centra (SIC) atbalsta punkti.

Patlaban jau darbojas divi – 3.aprīlī atbalsta punktu atklāja Barkavā un 11.aprīlī – Jelgavā. Savukārt 17.aprīlī darbu sāk atbalsta punkts Kuldīgā, bet 23.aprīlī – Cīravā.

SIC atbalsta punktos cilvēki var saņemt dažāda veida individuālas konsultācijas un palīdzību – gan informāciju par profesionālās un sociālās integrācijas pakalpojumiem, gan dažādu speciālistu, piemēram, ergoterapeita un fizioterapeita, konsultācijas. Tāpat tiks piedāvāts profesionālās piemērotības noteikšanas kurss, kurā speciālisti izvērtēs cilvēka veselības stāvokli, zināšanas un intereses, kā arī palīdzēs izvēlēties piemērotāko profesionālo virzību. Atbalsta punktos varēs piedalīties arī SIC piedāvātajos tālākizglītības un profesionālās pilnveides e-apmācības kursos. 

Būtiski, ka SIC darbinieki paši apzinās mazāk aktīvos reģiona iedzīvotājus, lai piedāvātu tiem nepieciešamos pakalpojumus. Tāpat darbinieki apzinās katra reģiona tuvāko pagastu sociālos darbiniekus un darba devējus, kas varētu piedāvāt invalīdiem gan pielāgotas prakses, gan darba vietas.

Pavisam Latvijā plānoti deviņi atbalsta punkti – centrālais punkts Jūrmalā un pa diviem katrā reģionā: Vidzemē – Cēsīs un Barkavā, Zemgalē – Viesītē un Jelgavā, Kurzemē – Kuldīgā un Cīravā un Latgalē – Rēzeknē un Daugavpilī.

Otro atbalsta punktu Zemgalē, Viesītē, paredzēts atklāt maija vidū. Savukārt atbalsta punktus Latgalē atklās tuvāko mēnešu laikā. Pirmais no astoņiem reģionālajiem atbalsta punktiem darbu sāka pagājušā gada oktobrī Cēsīs.

Atbalsta punktu izveidei piesaistīts Eiropas Sociālā fonda līdzfinansējums.

SIC ir Labklājības ministrijas (LM) padotības institūcija, kas cilvēkiem ar invaliditāti piedāvā profesionālās un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, sniedzot apmācību vidējās un augstākās profesionālās izglītības programmās, kā arī piedāvā dienas centra pakalpojumus cilvēkiem ar garīgās veselības traucējumiem.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!