• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2007. gada 29. marta likums "Par skaidras naudas deklarēšanu uz valsts robežas". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2007., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155879

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrijas instrukcija Nr.20

Par Iekšlietu ministrijas 2005.gada 2.februāra instrukcijas Nr.7 "Instrukcija par iepirkumu veikšanu Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs" atzīšanu par spēku zaudējušu

Vēl šajā numurā

17.04.2007., Nr. 62

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 29.03.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:
Par skaidras naudas deklarēšanu uz valsts robežas
1.pants. Likuma mērķis

Likuma mērķis ir novērst nedeklarētas skaidras naudas ievešanu Latvijas Republikā no valstīm, kuras nav Eiropas Savienības dalībvalstis, un izvešanu no Latvijas Republikas uz valstīm, kuras nav Eiropas Savienības dalībvalstis.
2.pants. Likuma darbības joma

Likums nosaka Latvijas kompetences jautājumus saistībā ar Eiropas Savienībā ievedamās vai no Eiropas Savienības izvedamās skaidrās naudas kontroli uz valsts robežas.
3.pants. Kompetentā iestāde

(1) Kompetentā iestāde ir Valsts ieņēmumu dienests.

(2) Latvijas Republikas robežas šķērsošanas vietās, kur nav izveidoti muitas kontroles punkti, kompetentās iestādes funkcijas pilda Valsts robežsardze.
4.pants. Ārvalstu valūtas apmaiņas kurss

(1) Deklarējamo skaidro naudu pārrēķina eiro, izmantojot Latvijas Bankas noteikto ārvalstu valūtas kursu (latos) robežas šķērsošanas dienā.

(2) Ja deklarējamā skaidrā nauda ir ārvalstu valūtā, kurai Latvijas Banka nenosaka oficiālo apmaiņas kursu, aprēķiniem izmanto Latvijas Bankas norādītajā informācijas avotā kārtējās nedēļas pirmajā darbdienā publicēto valūtas kursu, kuru kompetentā iestāde sāk piemērot kārtējās nedēļas otrajā darbdienā.
5.pants. Skaidras naudas deklarācija

(1) Fiziskā persona, kurai saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes 2005.gada 26.oktobra regulas (EK) Nr.1889/2005 par skaidras naudas kontroli, kuru ieved kopienas teritorijā vai izved no tās, 3.pantu ir pienākums deklarēt skaidru naudu, rakstveidā aizpilda skaidras naudas deklarācijas veidlapu.

(2) Skaidras naudas deklarācijas veidlapā norādāmā informācija noteikta Eiropas Parlamenta un Padomes 2005.gada 26.oktobra regulas (EK) Nr.1889/2005 par skaidras naudas kontroli, kuru ieved kopienas teritorijā vai izved no tās, 3.panta 2.punktā.

(3) Fiziskā persona, kura aizpilda skaidras naudas deklarāciju, tajā sniegto ziņu patiesumu apliecina ar parakstu un, šķērsojot robežu, iesniedz deklarāciju attiecīgajai kompetentajai iestādei.

(4) Ministru kabinets apstiprina skaidras naudas deklarācijas veidlapas parau­gu, nosaka deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtību, kā arī sniegto ziņu pārbaudes kārtību.
6.pants. Iegūtās informācijas izmantošanas un apmaiņas kārtība

(1) Valsts robežsardzes pilnvarota amatpersona, kurai iesniegta skaidras naudas deklarācija, to nekavējoties nosūta Valsts ieņēmumu dienestam.

(2) Valsts ieņēmumu dienests nodrošina skaidras naudas deklarācijā iekļautās informācijas pieejamību Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestam.

(3) Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests ir tiesīgs iegūto informāciju nosūtīt citu valstu kompetentajām institūcijām vai Eiropas Komisijai.
Pārejas noteikums
Ar šā likuma spēkā stāšanos spēku zaudē likums "Par skaidras naudas deklarēšanu uz valsts robežas" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 2005, 22.nr.).
Likums stājas spēkā 2007.gada 15.jūnijā.

Likums Saeimā pieņemts 2007.gada 29.martā.
Valsts prezidente V.Vīķe-Freiberga
Rīgā 2007.gada 17.aprīlī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!