• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar vēstures apziņu nākotnei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.1999., Nr. 374/377 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15560

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Desmit gadu pēc Berlīnes mūra

Vēl šajā numurā

12.11.1999., Nr. 374/377

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar vēstures apziņu nākotnei

Vakar, 11.novembrī, režisors Zigurds Vidiņš pasniedza izglītības un zinātnes ministrei Silvai Goldei videokaseti ar 30 minūšu garu dokumentālu filmu "Uzvarai nolemtie", kas ataino 1991.gada janvāra barikāžu laika notikumus. Tādējādi simboliski tika pasniegta filmu studijas "Studija 2" dāvana Latvijas vispārizglītojošajām skolām Lāčplēša dienā.

Visas 1050 skolas saņems unikālu vēstījumu par vienu no satraucošākajiem un emocionālākajiem notikumiem Latvijas jaunāko laiku vēsturē. Filmā "Uzvarai nolemtie" izmantoti sešu operatoru iespaidīgākie kadri par notikumiem 1991.gada janvāra dienās — tie skatāmi caur Andra Slapiņa, Jura Podnieka, Vilmāra Dumbura, Andreja Silenieka, Raita Valtera un Zigurda Vidiņa kameru. Kā uzsvēra režisors, galvenais filmas mērķis ir nevis attēlot notikumu hronoloģisko secību, bet radīt tā laika sajūtu, "to nepasakāmo un vārdos nenoformulējamo, kas toreiz valdīja gaisā un cilvēku dvēselēs". Filmas mūzikas autors ir Mārtiņš Brauns, pareizāk sakot, filmā izmantots jau gatavs viņa darbs — Raiņa "Daugavas" muzikālais veidols, kas pazīstams arī kā "Saule, Pērkons, Daugava".

Liena Pilsētniece, "LV" iekšlietu redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!