• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Dāniju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.1999., Nr. 374/377 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15558

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienotu juridisko reģistru

Vēl šajā numurā

12.11.1999., Nr. 374/377

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Dāniju

Vakar, 11. novembrī, Zemkopības ministrijā zemkopības ministrs Aigars Kalvītis tikās ar Dānijas pārtikas, lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru Henriku Damu Kristensenu.

Sarunas risinājās par sadarbību lauksaimniecībā, par jautājumiem, kas saistīti ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES).

A.Kalvītis: — Latviju un Dāniju vieno senas draudzības saites. Mūsu valstī ar Dānijas valdības palīdzību sekmīgi veikti vairāki lauksaimniecības projekti. Dānija vienmēr ir sniegusi atbalstu Baltijas valstīm. Ja vien decembrī mūsu valsts tiks uzaicināta uz sarunām ar ES, tad, neapšaubāmi, šeit liels nopelns ir arī Dānijai, kas veicinājusi mūsu izaugsmi un attīstību.

H.D.Kristensens: — Es priecājos atkal atgriezties Latvijā. Ar prieku vēroju tās pozitīvās pārmaiņas, kas pēdējos gados notikušas Latvijā. Protams, esmu gandarīts par abu valstu kopējo sadarbību.

A.Kalvītis un H.D.Kristensens apsprieda arī Latvijas un Dānijas turpmākos plānus zivsaimniecības sektorā.

Abu valstu lauksaimniecības ministri piedalījās piena kvalitātei veltīta semināra atklāšanā. Tika atzīmēts, ka starp Latvijas un Dānijas piensaimniekiem izveidojusies laba sadarbība, ir realizēti divi projekti: "Neatkarīgas piena laboratorijas sistēmas izveidošana svaiga piena pārbaudei" un "Ražotāja apmaksas sistēma un sezonālās izlīdzināšanas shēma".

Projektus finansē Dānijas Pārtikas, lauksaimniecības un zivsaimniecības ministrijas Austrumu palīdzības fonds, daļu izmaksu sedz mūsu Zemkopības ministrija.

— Neslēpšu gandarījumu, ka Dānijas piensaimnieki uzņemas zināmas saistības un piedalās šajā sadarbībā, — sacīja H.D.Kristensens. — Šie projekti labvēlīgi ietekmē Latviju, tie ir daļa no jūsu virzības uz ES, savukārt dāņu piena ražotāju un pārstrādātāju starptautiskā sadarbība ir daļa no viņu ikdienas. Laba nākotne paredzama tām Baltijas valstīm, kas veido savstarpējus kontaktus. Ar nepacietību gaidām iespējamo sadarbību ES ietvaros.

Dagnija Muceniece — "Latvijas Vēstnesim"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!