• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007. gada 27. marta noteikumi Nr. 217 "Kārtība, kādā izmaksājama diplomātu izdienas pensija". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.2007., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155422

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.221

Par Latvijas Republikas valdības un Ungārijas Republikas valdības līgumu par sadarbību vīzu izsniegšanā un citās konsulārā darba jomās Ungārijas Republikas vēstniecībā Kišiņevā

Vēl šajā numurā

04.04.2007., Nr. 56

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 217

Pieņemts: 27.03.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.217

Rīgā 2007.gada 27.martā (prot. Nr.21 7.§)
Kārtība, kādā izmaksājama diplomātu izdienas pensija
Izdoti saskaņā ar Diplomātu izdienas pensiju likuma 8.panta piekto daļu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā izmaksājama diplomātu izdienas pensija (turpmāk - izdienas pensija).
2. Ārlietu ministrija (turpmāk - ministrija) izdienas pensiju izmaksā par kārtējo mēnesi līdz šī mēneša divdesmitajam datumam, ieskaitot to izdienas pensijas pieprasījumā norādītajā Latvijas Republikas kredītiestādes vai pasta norēķinu sistēmas kontā. Norādīto Latvijas Republikas kredītiestādes vai pasta norēķinu sistēmas kontu, kurā ieskaitāma izdienas pensija, izdienas pensijas saņēmējs var mainīt, iepriekš par to paziņojot ministrijai līdz kārtējā mēneša pirmajam datumam.
3. Diplomāti, kuri tiesības uz izdienas pensiju iegūst saskaņā ar Diplomātu izdienas pensiju likuma 2.panta pirmās daļas 3.punktu, izdienas pensijas pieprasījumam pievieno dokumentus, kas apliecina kopējo apdrošināšanas stāžu un tam pielīdzināto stāžu vismaz par 20 gadiem pirms 15 gadu perioda, kas nostrādāti diplomātiskajā un konsulārajā dienestā.
4. Lai noteiktu no valsts pamatbudžeta finansējamo izdienas pensijas daļu izdienas pensijas saņēmējiem pēc likumā "Par valsts pensijām" noteiktā vecuma sasniegšanas, kā arī diplomātiem, kuri, pārtraucot darba attiecības ar ministriju, jau sasnieguši attiecīgo vecumu un pieprasījuši izdienas pensiju, pēc vecuma pensijas piešķiršanas Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra nosūta ministrijai izziņu par konkrētās personas vecuma pensijas apmēru un tās piešķiršanas datumu.
5. Par izdienas pensijas saņēmējam piešķirtās vecuma pensijas apmēra izmaiņām Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra septiņu dienu laikā informē ministriju.
6. Izdienas pensijas saņēmējs, kas izbrauc uz pastāvīgu dzīvi ārvalstīs, iesniedz ministrijā rakstisku iesniegumu par izdienas pensijas izmaksas turpināšanu un norāda Latvijas Republikas kredītiestādes vai pasta norēķinu sistēmas kontu, kurā ieskaitāma izdienas pensija. Norādīto Latvijas Republikas kredītiestādes vai pasta norēķinu sistēmas kontu, kurā ieskaitāma izdienas pensija, izdienas pensijas saņēmējs var mainīt, iepriekš par to paziņojot ministrijai līdz kārtējā mēneša pirmajam datumam.
7. Izdienas pensijas saņēmējs, kuram pēc izbraukšanas uz ārvalstīm turpina izdienas pensijas izmaksu, katru gadu līdz 15.decembrim atjauno iesniegumu par izdienas pensiju izmaksu. Iesniegumu iesniedz personīgi ministrijā vai jebkurā Latvijas Republikas diplomātiskajā vai konsulārajā pārstāvniecībā vai ar pilnvarotas personas starpniecību, vai nosūta to pa pastu. Ja iesniegumu iesniedz ar pilnvarotas personas starpniecību vai nosūta to pa pastu, tam pievieno ne agrāk kā attiecīgā gada 1.oktobrī saskaņā ar Notariāta likumu vai Konsulāro reglamentu taisītu notariālu apliecinājumu, ka izdienas pensijas saņēmējs ir dzīvs.
8. Ja persona atbilstoši šo noteikumu 7.punktam nav atjaunojusi iesniegumu par izdienas pensijas saņemšanu, ministrija ar nākamā gada 1.janvāri pārtrauc izdienas pensijas izmaksu.
Ministru prezidents A.Kalvītis

Ārlietu ministra vietā - veselības ministrs V.Veldre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!