• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja biedres tikšanos ar Moldovas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2007., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155257

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2007.gada 29.marta sēdē

Vēl šajā numurā

30.03.2007., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja biedres tikšanos ar Moldovas vēstnieku

 

28.martā Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone tikās ar Moldovas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Eduardu Meļņiku.

Tikšanās laikā tika runāts par abu valstu divpusējām attiecībām un to padziļināšanas iespējām. Vēstnieks E.Meļņiks uzsvēra, ka kļūšana par Eiropas Savienības (ES) pilntiesīgu dalībnieci ir nemainīgs un prioritārs mērķis Moldovai. Viņš atzinīgi novērtēja Latvijas sniegto palīdzību Moldovai dažādu reformu īstenošanā un pieredzes nodošanā likumdošanas saskaņošanā ar Eiropas Savienības acquis. Saeimas priekšsēdētāja biedre K.Pētersone pastāstīja, ka tas ir sarežģīts process, kurā liela nozīme ir tieši nacionālajam parlamentam.

Puses atzina, ka attiecības starp abām valstīm vērtējamas kā draudzīgas un konstruktīvas. Ir noslēgti vairāki divpusējie līgumi, un Latvija un Moldova aktīvi strādā pie līgumtiesiskās bāzes paplašināšanas. Svarīgs darbs tiek veikts arī pie sadarbības memoranda parakstīšanas starp Saeimu, Moldovas parlamentu un Zviedrijas parlamentu. K.Pētersone un vēstnieks bija vienisprātis, ka sadarbības paplašināšanai vēl ir daudz iespēju – tā aktivizējama izglītības, tūrisma un kultūras jomā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!