• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līdzekļu sadali parakstu vākšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.03.2007., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155151

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apsveicot Latviju un Krieviju ar robežlīguma parakstīšanu

Vēl šajā numurā

29.03.2007., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līdzekļu sadali parakstu vākšanai

 

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 27.martā noteica atalgojuma likmes rajonu, pilsētu, pagastu, novadu vēlēšanu komisiju locekļiem un parakstu vācējiem, kas nodrošinās parakstu vākšanu tautas nobalsošanas ierosināšanai par apturētajiem likumiem “Grozījumi Nacionālās drošības likumā” un “Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā”.

CVK lēmums paredz, ka atkarībā no vēlēšanu komisijas veida un vēlēšanu komisijas locekļa ieņemamā amata atalgojums par stundas darbu parakstu vākšanas laikā būs no 1,30 līdz 3,50 latiem. Visaugstākā stundas darba likme noteikta Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam – 3,50 lati, bet viszemākā likme – 1,30 lati – pilsētas, novada, pagasta vēlēšanu komisijas loceklim. Algas likme pašvaldību vēlēšanu komisiju nolīgtajiem parakstu vācējiem būs 1,80 lati stundā.

Pavisam parakstu vākšanas nodrošināšanā iesaistīto vēlēšanu komisiju locekļu un darbinieku atalgojumam Latvijā plānots iztērēt 359 129 latus, no kuriem 69 731 lats ir sociālās apdrošināšanas maksājumi.

CVK sadalījusi arī parakstu vākšanas nodrošināšanai paredzētos saimnieciskos līdzekļus. Šim mērķim Latvijā paredzēts izlietot 26 810 latus.

Galvenie saimnieciskie izdevumi parakstu vākšanas laikā ir izmaksas par transportu, kancelejas precēm un telefona sakariem. Tādējādi saimnieciskie izdevumi rajonu un republikas pilsētu vēlēšanu komisijām tika sadalīti, ņemot vērā izveidoto parakstu vākšanas vietu skaitu, kā arī pašvaldību skaitu rajonos.

CVK atbalstījusi arī Latvijas vēstniecības Kanādā lūgumu un izveidoja parakstu vākšanas vietu Kanādā Otavas pilsētā. Tādējādi ārvalstīs šobrīd apstiprinātas jau 32 parakstu vākšanas vietas.

Parakstu vākšana par apturētajiem likumiem “Grozījumi Nacionālās drošības likumā” un “Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā” notiks no 3.aprīļa līdz 2.maijam.

Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!