• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zviedrijas aizsardzības ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.03.2007., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155150

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2007.gada 27.marta sēdē

Vēl šajā numurā

29.03.2007., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zviedrijas aizsardzības ministra vizīti Latvijā

 

Tiekoties ar Saeimas deputātiem

02.JPG (19189 bytes)
Vakar, 28.martā, Aizsardzības ministrijā notika Latvijas aizsardzības ministra Ata Slaktera tikšanās ar Zviedrijas aizsardzības ministru Mīkaelu Udenberju. Tikšanās laikā tika pārrunāta situācija starptautiskajās operācijās Irākā un Afganistānā, Eiropas Savienības un NATO sadarbība, Eiropas drošības un aizsardzības politika, NATO reaģēšanas spēku attīstība, kā arī Baltijas gaisa telpas patrulēšanas operācija. Tāpat uzmanība tika pievērsta aizsardzības sektora reformām Ukrainā un Rietumbalkānos. Zviedrijas aizsardzības ministrs izteica atzinību par 27.martā parakstīto Latvijas–Krievijas robežlīgumu. Attēlā no kreisās: Atis Slakteris un Mīkaels Udenberjs, noliekot ziedus pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

28.martā Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš un komisijas deputāti tikās ar Zviedrijas Karalistes aizsardzības ministru Mīkaelu Udenberju.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs J.Dalbiņš iepazīstināja viesus ar komisijas darbību. Savukārt Zviedrijas Karalistes aizsardzības ministrs M.Udenberjs pastāstīja par savas valsts parlamenta darba aktualitātēm, kā arī atzīmēja to, ka valstu atbildīgajiem ministriem būtu jātiekas biežāk.

Tikšanās laikā J.Dalbiņš apliecināja Latvijas vēlmi un intereses stiprināt sadarbību ar Zviedriju. Pieskaroties jautājumam par valstu bruņotajiem spēkiem, J.Dalbiņš pastāstīja par pāreju uz profesionālo armiju. Viņš arī atzīmēja par plānoto budžeta palielināšanu iekšlietu sakārtošanai un vajadzību kooperēties drošības jautājumos Baltijas reģionā. Abas puses dalījās pieredzē par savu valstu darbību aizsardzības jomā un norādīja, ka situācija mainās katru dienu un sadarbība starp Baltijas valstīm ir ļoti nozīmīga un nepieciešama.

M.Udenberjs uzsvēra, ka Zviedrijai sadarbība ar Latviju un pārējām Baltijas valstīm ir svarīga, lai veidotu stabilas starptautiskās attiecības aizsardzības jautājumos. Sadarbība starp Zviedriju un Baltijas valstīm ir bijusi veiksmīga, un tas pierāda, ka ir iespējams paplašināt sadarbības un palīdzības loku. Runājot par Baltijas jūras reģionālo sadarbību, abas puses uzsvēra, ka atbalsta iniciatīvas, kuru mērķis ir stabilitāte, savstarpēja uzticēšanās un sadarbības veicināšana starp visām reģiona valstīm. Viņš arī pastāstīja, ka Zviedrija plāno palielināt Afganistānā esošo sastāvu sekmīgai dalībai starptautiskajā miera uzturēšanas misijā un turpināt piedalīties militāro speciālistu sagatavošanā BALTDEFCOL ietvaros.

Tikšanās noslēgumā J.Dalbiņš pateicās Zviedrijas Karalistes aizsardzības ministram par atbalstu mūsu valsts militārā personāla apmācīšanā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!