• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.2007., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155080

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis"

Vēl šajā numurā

28.03.2007., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšanu

 

01.JPG (15455 bytes)
Vakar, 27.marta dienas vidū, Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis un Krievijas Federācijas premjerministrs Mihails Fradkovs parakstīja Latvijas–Krievijas robežlīgumu. Līguma parakstīšanā piedalījās arī valsts oficiālās delegācijas locekļi (attēlā no kreisās):
Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš, Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētājs, Latvijas finanšu ministrs Oskars Spurdziņš, Latvijas vēstnieks Krievijā Andris Teikmanis
Foto: Ilmārs Znotiņš, Ministru kabineta preses dienests

27.martā darba vizītes laikā Maskavā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Krievijas Federācijas premjerministru Mihailu Fradkovu. Pēc tikšanās abu valstu premjeri parakstīja Latvijas un Krievijas robežlīgumu un Ministru prezidents un Latvijas delegācija piedalījās Mihaila Fradkova rīkotajās darba pusdienās.

Divpusējās tikšanās laikā Ministru prezidents Aigars Kalvītis norādīja uz robežlīguma nozīmi abu valstu attiecību jomā: “Latvijas valsts interesēs ir veidot stabilas un pragmatiskas attiecības ar Krievijas Federāciju. Šodienas tikšanās un robežlīguma parakstīšana ir nozīmīgs solis tālāko attiecību veidošanā, kurās zināmā mērā ir bijis desmit gadu ilgs pārrāvums.”

Ministru prezidents uzsvēra Latvijas interesei veikt līguma ratifikāciju abās valstīs pietiekami ātri, un pēc tās pabeigšanas organizēt Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vizīti Maskavā.

Aigars Kalvītis iesniedza Krievijas pusei līguma projektu par robežšķērsošanas atvieglojumiem, par kuru abu valstu premjerministri vienojās pagājušajā gadā, tiekoties Reikjavīkā.

Sarunas laikā Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāji Igors Levitins un Oskars Spurdziņš informēja par pagājušajā nedēļā paveikto darbu starpvaldību komisijā, kuras galvenās prioritātes ir saistītas ar līgumtiesiskās bāzes tālāku attīstību. Starpvaldību komisija īpašu uzmanību veltīs dubulto nodokļu konvencijas parakstīšanai, investīciju aizsardzības līgumam, jautājumiem saistībā ar robežšķērsošanas problēmām un transporta infrastruktūras tālāku attīstību.

02.JPG (12644 bytes)
Vakar, 27.martā, Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis un Krievijas Federācijas premjerministrs Mihails Fradkovs: pēc Latvijas–Krievijas robežlīguma parakstīšanas
Foto: Ilmārs Znotiņš, Ministru kabineta preses dienests

Lai sekmētu Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību attīstību, Ministru prezidents Aigars Kalvītis akcentēja nepieciešamību intensificēt ministru vizīšu apmaiņu starp abām valstīm. Sarunu laikā uzmanība bija veltīta arī enerģētikas jautājumiem.

Ministru prezidents pārrunāja jautājumu par Latvijas zivju produkcijas eksporta problēmām ar Krieviju. Abas puses bija vienisprātis, ka šis jautājums ir jārisina ekspertu līmenī. Aigars Kalvītis aktualizēja jautājumu par eksporta nodevām koksnes izvešanai no Krievijas, kā arī dubulto dzelzceļa nodokļu tarifu politiku.

Latvijas valdības vadītājs pārrunāja iespējas jau tuvākajā laikā sākt sarunas par ES un Krievijas jauno partnerības līgumu, kura izstrādē Latvija ir ieinteresēta.

Sarunas noslēgumā Ministru prezidents atgādināja par Reikjavīkā izteikto uzaicinājumu Mihailam Fradkovam apmeklēt Latviju darba vizītē.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!