• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Krievijā 26.-28.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.2007., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155007

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidentes runa komunistiskā genocīda upuru piemiņai veltītajā atceres pasākumā pie Brīvības pieminekļa 2007.gada 25.martā

Vēl šajā numurā

27.03.2007., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Krievijā 26.–28.martā

 

02.JPG (19752 bytes)
Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis savas vizītes pirmajā dienā, 26.marta vakarā, tiekoties ar Viņa svētību Maskavas un visas Krievzemes Visusvētīgo patriarhu Aleksiju II
Foto: EPA/A.F.I.

Vakar, 26.martā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis, sākot darba vizīti Krievijā, tikās ar Viņa svētību Maskavas un visas Krievzemes Visusvētīgo patriarhu Aleksiju II.

Patriarhs Aleksijs II ļoti augstu un atzinīgi novērtēja savu pagājušā gada vizīti Latvijā, kuras laikā viņu sirsnīgi uzņēma Latvijas iedzīvotāji un par kuru viņam paliks vislabākās atmiņas.

Patriarhs Aleksijs II un Ministru prezidents pārrunāja baznīcas nozīmi sabiedrībā, tos notikumus, kas Padomju Savienības laikā iznīcināja visu veidu garīgās vērtības, to skaitā baznīcas. Patriarhs augstu novērtēja gan Latvijā, gan Krievijā notiekošos apjomīgos darbus dažādu reliģisku celtņu atjaunošanā, kas apliecina sabiedrības izpratni par garīgajām vērtībām.

Aigars Kalvītis un Aleksijs II apsprieda nozīmīgākos saimnieciskos jautājumus, kas ir risināmi Latvijas un Krievijas attiecību jomā. Ministru prezidents iepazīstināja patriarhu ar Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību attīstību kopš patriarha vizītes Latvijā 2006.gada maijā un pauda gandarījumu par iespēju tikties ar patriarhu.

Aleksijs II augstu novērtēja to, ka Ministru prezidents savu darba vizīti Krievijā sāk ar Daņilovas klostera apmeklējumu un tikšanos ar patriarhu. Aleksijs II izteica cerību, ka šī tikšanās pozitīvi ietekmēs visu turpmāko Ministru prezidenta vizīti Krievijā.

Pēc tikšanās ar patriarhu Aleksiju II Ministru prezidents Latvijas vēstniecības Krievijā telpās tikās ar Latvijas uzņēmējiem, kuri aktīvi strādā Krievijā.

 

Šodien, 27.martā, Ministru prezidents un Krievijas Federācijas premjerministrs Mihails Fradkovs parakstīs Latvijas un Krievijas robežlīgumu.

Pēc līguma parakstīšanas notiks Latvijas un Krievijas valdības vadītāju kopīga preses konference. Aigars Kalvītis piedalīsies Mihaila Fradkova rīkotajās darba pusdienās.

Šodien Ministru prezidents apmeklē Kremļa muzeju un piedalās darba vakariņās ar Krievijas Rūpnieku un uzņēmēju savienības prezidentu Aleksandru Šohinu.

 

Rīt, 28.martā, Aigars Kalvītis tiksies ar Krievijas Federācijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Ministru prezidentam paredzēta tikšanās ar uzņēmuma “Gazprom” prezidentu Alekseju Milleru. Latvijas valdības vadītājs piedalīsies apaļā galda diskusijā kopā ar Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Jevgēņiju Primakovu, Latvijas oficiālo delegāciju un Latvijas un Krievijas biznesa pārstāvjiem.

Pēcpusdienā Aigars Kalvītis tiksies ar Krievijas Valsts domes priekšsēdētāja vietnieku Arturu Čilingarovu. Trešdienas vakarā Latvijas valdības vadītājam paredzēta tikšanās ar Krievijas ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministru Germanu Grefu.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis atgriezīsies Latvijā ceturtdien, 29.martā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!