• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts kancelejas 2006.gada publisko pārskatu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.2007., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154978

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2007.gada 22.marta sanāksmē

Vēl šajā numurā

27.03.2007., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts kancelejas 2006.gada publisko pārskatu

Valsts kancelejas nozīmīgākais sasniegums 2006.gadā ir stratēģiskās plānošanas sistēmas ieviešana valsts pārvaldē, to apliecina Valsts kancelejas 2006.gada publiskais pārskats. Stratēģiskās plānošanas mērķis ir nodrošināt sakārtotu, mērķtiecīgu un uz rezultātu vērstu valsts pārvaldes sistēmu Latvijā.

Valsts kancelejas 2006.gada darbības rezultāti kopumā ietekmēja ne tikai Valsts kancelejas, bet arī visas valsts pārvaldes darbību. 2006.gadā tika pabeigta valsts pārvaldes reforma, sākta tiešās pārvaldes iestāžu ierēdņu, darbinieku un amatpersonu jaunās darba samaksas ieviešana, ierosināti un izstrādāti vairāki nozīmīgi normatīvo aktu projekti, pieņemtas Politikas plānošanas sistēmas attīstības pamatnostādnes, sākta vidējā termiņa budžeta plānošanas sistēmas ieviešana centrālajās valsts pārvaldes iestādēs, kā arī veikta virkne citu pasākumu.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis atzīst, ka aizvadītajā gadā Valsts kancelejai ir bijusi īpaša nozīme, lai nodrošinātu valdības pieņemto lēmumu savlaicīgumu un kvalitāti, tā ir veicinājusi politikas ilgtermiņa plānošanu un programmu saskaņošanu ministriju rīcības plānos. Ir auglīgi turpinājusies sāktā sadarbība ar nevalstiskajām organizācijām, iesaistot pilsonisko sabiedrību lēmumu pieņemšanā un viedokļu apmaiņā. “Esmu pārliecināts, ka Valsts kanceleja ir labs paraugs citām valsts institūcijām, un Valsts kancelejas darbiniekiem tas būtu jāapzinās un jāņem vērā arī turpmākajā darbā,” norāda A.Kalvītis.

Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane atzīst, ka aizvadīts ražīga darba un stabilas attīstības gads. Viens no nozīmīgākajiem darbiem, kas paveikts stratēģiskās plānošanas principu ieviešanā, ir Valsts kancelejas darbības stratēģijas 2007.–2009.gadam izstrāde un ieviešana. “Izstrādājot stratēģiju, izkristalizējies un ticis izvirzīts Valsts kancelejas virsmērķis – kļūt par mūsdienīgu valsts pārvaldes centru, kas strādā visas sabiedrības interesēs. Lai sasniegtu šo mērķi, Valsts kancelejā darbojas profesionālu speciālistu komanda – juristi, politikas plānošanas speciālisti, redaktori, tulki, komunikācijas, lietvedības, informācijas tehnoloģiju un citu nozaru speciālisti,” uzsver direktore.

2007.gadā Valsts kanceleja turpinās politikas plānošanas un koordinācijas sistēmas pilnveidošanu, valdības komunikācijas politikas pilnveidošanu, kā arī starptautisko sadarbības projektu īstenošanu. Īpaša uzmanība tiks pievērsa Valsts pārvaldes cilvēkresursu attīstības politikas plānošanai un īstenošanai, Eiropas Savienības finanšu instrumentu izmantošanai valsts pārvaldes cilvēkresursu attīstībā, kā arī kvalitātes vadības un pakalpojumu kvalitātes ieviešanai valsts pārvaldē.

Valsts kancelejas 2006.gada publiskais pārskats pieejams Ministru kabineta interneta mājaslapā http://www.mk.gov.lv/lv/vk/gada-parskats/.

Valsts kanceleja ir centrālā valsts pārvaldes iestāde. Tai ir trīs galvenie darbības virzieni – Ministru kabineta un Ministru prezidenta darba nodrošināšana, valsts pārvaldes politikas plānošana un īstenošana, kā arī tādu specifisku funkciju veikšana kā PSRS okupācijas režīma seku izvērtēšana, starptautisku sadarbības projektu īstenošana un valsts pārstāvība strīdu risināšanā ārvalstu un starptautiskajās tiesās.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!