• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par parakstu vākšanas kārtību tautas nobalsošanas ierosināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.2007., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154973

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas-Krievijas starpvaldību komisijas tikšanos

Vēl šajā numurā

27.03.2007., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par parakstu vākšanas kārtību tautas nobalsošanas ierosināšanai

 

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 22.martā apstiprināja kārtību, kādā sarīkojama parakstu vākšana tautas nobalsošanas ierosināšanai par apturētajiem likumiem “Grozījumi Nacionālās drošības likumā” un “Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā”, kā arī noteica parakstu vākšanas vietas ārvalstīs.

Saskaņā ar apstiprināto kārtību parakstu vākšanu tautas nobalsošanas ierosināšanai veiks pilsētas, pagasta vai novada vēlēšanu komisijas locekļi vai attiecīgās vēlēšanu komisijas pilnvarota persona. Parakstu vākšanas vietās būs jāizliek paziņojums par parakstu vākšanas vietas darba laikiem, kā arī nepieciešamības gadījumā jāizvieto norādes, kur parakstu vākšanas vieta meklējama.

Parakstu vākšanas vietas būs atvērtas no 3.aprīļa līdz 2.maijam, ne mazāk kā četras stundas dienā, ieskaitot sestdienas, svētdienas un svētku dienas.

Pirms ieraksta izdarīšanas parakstu vākšanas lapā parakstu vācēja pienākums būs pārliecināties, vai parakstītājs ir vēlētājs, vai vēlētāja pasei nav beidzies derīguma termiņš un vai vēlētāja pasē jau nav atzīmes par dalību parakstu vākšanā. Savukārt vēlētājam būs iespēja izvēlēties parakstīties par vienu vai abiem no apturētajiem likumiem. Atkarībā no vēlētāja izvēles vēlētāja pasē tiks izdarīta attiecīgi viena vai divas atzīmes.

Savāktie paraksti tiks apkopoti reizi nedēļā – trešdienās: 11., 18., 25.aprīlī un 2.maijā. Kā atzina CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars, tas nozīmē, ka reizi nedēļā apkopotās ziņas par parakstu vākšanas gaitu tiks publiskotas un būs pieejamas CVK interneta mājaslapā www.cvk.lv.

CVK noteikusi arī parakstu vākšanas vietas ārvalstīs. Ārvalstīs parakstus tautas nobalsošanas ierosināšanai par apturētajiem likumiem varēs nodot 31 parakstu vākšanas vietā 26 ārvalstīs. Parakstu vākšanas vietas noteiktas saskaņā ar Ārlietu ministrijas priekšlikumiem. Pa vienai parakstu vākšanas vietai būs ASV, Austrijā, Azerbaidžānā, Beļģijā, Čehijā, Dānijā, Francijā, Grieķijā, Gruzijā, Igaunijā, Itālijā, Īrijā, Lielbritānijā, Lietuvā, Nīderlandē, Norvēģijā, Polijā, Portugālē, Spānijā, Somijā, Turcijā, Ukrainā un Zviedrijā. Pa divām parakstu vākšanas vietām būs Baltkrievijā un Vācijā, bet četras parakstu vākšanas vietas – Krievijā.

Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!