• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - apspriežot ārpolitikas aktualitātes; - tiekoties ar Ungārijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.1999., Nr. 372/373 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15477

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Drosmīgo miers"

Vēl šajā numurā

11.11.1999., Nr. 372/373

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— apspriežot ārpolitikas aktualitātes

Valsts prezidente vakar tikās ar Ministru prezidentu Andri Šķēli, Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi un ārlietu ministru Induli Bērziņu. Tā bija kārtējā tikšanās, kuras laikā amatpersonas pārsprieda valstij aktuālākos jautājumus ārpolitikā.

Tika pārrunāta Latvijas virzība uz Eiropas Savienību un NATO, attiecības ar kaimiņvalstīm. V.Vīķe–Freiberga, A.Šķēle, J.Straume, I.Bērziņš bija vienisprātis, ka Latvijai ir jāpilda visi uzdevumi, kuru īstenošana ļautu valstij līdz 2003.gadam būt gatavai iesaistīties Eiropas Savienībā. Valsts prezidente augstu novērtē šādu tikšanos, kas vērsta uz mērķtiecīgu un koordinētu Latvijas ārpolitikas īstenošanu.

— tiekoties ar Ungārijas vēstnieku

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 10.novembrī, atvadu vizītē pieņēma Ungārijas vēstnieku Latvijā Jozefu Vigu.

Valsts prezidente pateicās par darbu, ko vēstnieks ieguldījis, stiprinot Latvijas un Ungārijas attiecības.

J.Vigs pauda gandarījumu par Eiropas Komisijas pozitīvo ziņojumu par Latviju un ieteikumu Helsinku sanāksmē uzaicināt valsti uz sarunām par iestāšanos Eiropas Savienībā. Vēstnieks informēja Valsts prezidenti par pirmajiem soļiem, ko Ungārija veic, iekļaujoties NATO.

V.Vīķe–Freiberga, atsaucoties uz konferenci Jiveskilē, atzīmēja, ka valstu, tai skaitā Latvijas un Ungārijas, iekļaušanās Eiropas un transatlantiskajās struktūrās liecina par aukstā kara seku likvidēšanu, uzsverot katras valsts demokrātiskās tiesības veidot savu nākotni jaunajā Eiropā.

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!