• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja vietnieku un sekretāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2007., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154558

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ASV Senāta atbalstu bezvīzu programmas paplašināšanai

Vēl šajā numurā

16.03.2007., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja vietnieku un sekretāru

Lai ievēlētu Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja vietnieku un sekretāru un turpinātu gatavoties parakstu vākšanai tautas nobalsošanas ierosināšanai par Valsts prezidentes apturētajiem likumiem, 15.martā uz savu pirmo sēdi sanāca jaunievēlētā Centrālā vēlēšanu komisija.

CVK priekšsēdētāja vietnieka amatā tika ievēlēta līdzšinējā CVK sekretāre Kristīne Kurzemniece, savukārt par CVK sekretāru tika ievēlēts Valdis Veinbergs. Abas amatpersonas amatos tika ievēlētas vienbalsīgi aizklātā balsojumā.

CVK priekšnieka vietniece Kristīne Kurzemniece ieguvusi juridisko izglītību Latvijas Universitātē un CVK strādā kopš 1995.gada, bet kopš 1999.gada bijusi CVK sekretāre.

CVK sekretārs Valdis Veinbergs augstāko izglītību ieguvis Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā lauksaimniecības organizācijas un ekonomikas specialitātē, kopš 1997.gada bijis Lauksaimniecības statūtsabiedrību asociācijas lietu pārvaldnieks.

Pēc CVK priekšsēdētāja vietnieka un sekretāra vēlēšanām CVK turpināja gatavoties parakstu vākšanai tautas nobalsošanas ierosināšanai par Valsts prezidentes apturētajiem likumiem “Grozījumi Nacionālās drošības likumā” un “Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā”. CVK apstiprināja parakstu vākšanas lapu un pasu spiedogu tautas nobalsošanas ierosināšanai paraugus.

Apstiprinātie paraugi paredz, ka parakstu vākšanas lapas būs numurētas, tajās būs ierakstāms vēlētāja vārds, uzvārds, personas kods. Pretim katra vēlētāja ierakstam būs divas parakstu ailes, lai vēlētāji varētu izteikt atbalstu tautas nobalsošanas ierosināšanai par katru no apturētajiem likumiem. Līdzīgi arī tiks izgatavoti divi pasu spiedogi atšķirīgās krāsās. Tādējādi vēlētājiem tiks dota izvēle atbalstīt viena vai abu apturēto likumu nodošanu tautas nobalsošanai.

CVK priekšsēdētāju un locekļus nākamajiem četriem gadiem Saeima ievēlēja šodien.

Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!