• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kirgizstānas vēstnieces iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.2007., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154407

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas atbalstu Latvijas un Krievijas robežlīgumam

Vēl šajā numurā

14.03.2007., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kirgizstānas vēstnieces iepazīšanās vizīti Saeimā

 

13.martā Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš tikās ar Kirgīzijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Lidiju Imanalijevu (Lidiya Imanalieva).

Tikšanās laikā abas puses vienojās, ka jāintensificē abu parlamentu savstarpējā sadarbība un jāorganizē abpusējas vizītes. Tas dotu iespēju Latvijas parlamentāriešiem daudz labāk saprast notiekošās pārmaiņas Kirgizstānā, norādīja Kirgizstānas vēstniece L.Imanalijeva. Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš informēja, ka 9.Saeimā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Kirgizstānas parlamentu, un pauda viedokli, ka būtu lietderīgi Kirgizstānas parlamentam izveidot līdzīgu grupu sadarbībai ne tikai ar Latvijas parlamentu, bet arī ar visām Baltijas valstīm.

L.Imanalijeva pastāstīja par iekšpolitisko situāciju valstī un sieviešu iesaistīšanos politikā, kas nākotnē varētu būt vēl aktīvāka, izveidojot speciālu kvotu sieviešu pārstāvniecībai parlamentā. Kirgizstāna aktīvi ir iesaistījusies starptautiskajos projektos, kas apkaro narkotisko vielu izplatību un cīnās pret terorisma draudiem, uzsvēra vēstniece.

Savukārt A.Bērziņš pastāstīja par mūsu valsts pieredzi, atjaunojot valstisko neatkarību. Viņš atzina, ka Latvija, veicot konstitucionālo reformu, bija daudz vienkāršākā situācijā nekā Kirgizstāna, jo tika atjaunota Satversme.

Tikšanās laikā tika skarts arī migrācijas jautājums. Abām valstīm ir līdzīga situācija, kad daļa iedzīvotāju dodas uz citām valstīm, lai varētu labāk nopelnīt. L.Imanalijeva pauda pārliecību, ka liela daļa no projām aizbraukušajiem iedzīvotājiem atgriezīsies savā dzimtenē.

13.martā deputātu grupa sadarbībai ar Kirgizstānas parlamentu tikās ar Kirgīzijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Lidiju Imanalijevu. Pārrunājot Latvijas un Kirgizstānas parlamentārās sadarbības aspektus, tika pausts abpusējs viedoklis, ka parlamentu sadarbība līdz šim nav bijusi pietiekama.

Deputātu grupas priekšsēdētāja vietnieks Vjačeslavs Stepaņenko informēja vēstnieci, ka šāda sadarbības grupa Latvijas parlamentā nodibināta 7.Saeimas sasaukuma laikā, taču tās darbība nav bijusi aktīva. Viņš arī interesējās par savulaik Kirgizstānas parlamentā izveidotās grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentāriešiem darbību. L.Imanalijeva norādīja, ka pašlaik šādas grupas nav, taču pauda viedokli, ka viņas valsts parlaments ir apņēmies to atjaunot, lai nodibinātu kontaktus un parlamentu līmenī aktivizētu un padziļinātu abu valstu labās un stabilās attiecības.

Kirgīzijas vēstniece pieskārās arī migrācijas jautājumiem un informēja par pašreizējo politisko un sociāli ekonomisko situāciju valstī pēc 2005.gada Tulpju revolūcijas, kas saistīta ar ilgstošo krīzi valstī jau kopš neatkarības atgūšanas 1991.gadā.

Tikšanās noslēgumā V.Stepaņenko Kirgizstānas vēstniecei novēlēja veiksmi jaunajā amatā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!