• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas 2007.gada 12.marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2007., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154338

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta vizīte Briselē

Vēl šajā numurā

13.03.2007., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas 2007.gada 12.marta sēdē

ZM: Par Zivsaimniecības nozares nacionālo stratēģisko plānu

12.martā Ministru kabineta komitejā izskatīja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Zivsaimniecības nozares nacionālo stratēģisko plānu 2007.–2013.gadam, kura virsmērķis ir zivju resursu ilgtspējīgas izmantošanas iespējas nākamajām paaudzēm un zivsaimniecībā iesaistīto cilvēku pārticība.

Plāna virsmērķis izvirzīts, pamatojoties uz zivsaimniecības nozares ekonomiskās, sociālās, vides un citu saistīto jomu analīzi, kā arī lai veidotu vienotu izpratni par turpmāko zivsaimniecības attīstību Latvijā. Šī mērķa sasniegšanai plānā noteiktas jomas un pasākumi, ko līdzfinansēs gan Eiropas Zivsaimniecības fonds, gan valsts. Šie darbības virzieni ir: zvejniecība, ko veido zvejas uzņēmumi un flote; akvakultūra, iekšējo ūdeņu zveja, zivju apstrāde un tirdzniecība; nozarē iesaistīto cilvēku spēju un teritoriju attīstība; zivsaimniecības nozares pārvaldība, kas ietver efektīvu zivju aprites posmu kontroli, zvejas resursu pārvaldību un vides prasību ievērošanu.

Dokumentā norādīts, ka, pamatojoties uz Stratēģisko plānu un ievērojot Eiropas Savienības tiesību aktos noteiktās prasības, Zemkopības ministrija izstrādās Rīcības programmu Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.–2013.gadam, kurā detalizēs attiecīgo pasākumu un aktivitāšu realizācijas nosacījumus.

Zivsaimniecības nozares stratēģiskais plāns izstrādāts saskaņā ar ilgtermiņa nacionālās attīstības prioritātēm, kas noteiktas Valsts stratēģiskajā ietvardokumentā un Latvijas Nacionālajā attīstības plānā 2007.–2013.gadam, kā arī zivsaimniecības nozares sociāli ekonomiskās situācijas stipro un vājo pušu, iespēju un draudu analīzi. Tāpat plāna pamatā ir Zivsaimniecības vadības finansēšanas instrumenta 2004.–2006.gadam atbalsta izmantošanas analīze un Eiropas Savienības pamatnostādnes un tās īstenotā politika konkurences, nodarbinātības, informācijas sabiedrības, vienlīdzīgu iespēju, lauksaimniecības, vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības jomā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!